Van Gogh, SARS, Džajkovski, Atheist Rap na Beer festu

„Belgrade Beer Fest“ otvoriće 16. avgusta jedan od najpopularnijih rok bendova sa ovih prostora „Van Gogh“, najavila je Beogradska kulturna mreža. Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule obećao je odličnu zabavu na Ušću.

„Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na Belgrade Beer Festu. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvarimo 15. Belgrade Beer Fest pripremili smo posebnu set listu“, rekao je Đukić.

Drugog dana 15. izdanja festivala, na drugoj bini, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima Kiril Džajkovski.

Džajkovski je osvojio publiku albumima „Syntethic Theatre“, „Homebound“ i „Religion & Sex“, koje mnogi smatraju savršenstvom, a na kojima on kombinuje dram end bejs i makedonski etno zvuk.

Novosadska pank-rok grupa „Atheist Rap“, koji će nastupiti trećeg dana festivala na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na Belgrade Beer Festu.

„Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na Belgrade Beer Festu predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori“, poručio je pevač Aleksandar Popov – dr Pop.

On je podsetio da su prošle tri godine od njihovog poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, a u međuvremenu su izdali album i pored brojnih nastupa po regionu imali i dve evropske turneje na koje su jako ponosni.

„Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju“, poručio je Popov, naglasivši da bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa S.A.R.S, prošle godine je nastupom na „Belgrade Beer Festu“ obeležila 10 godina postojanja u okviru slavljeničke turneje.

Ove godine će 19. avgusta na Ušću svirati hitove sa šest albuma, među kojima su: „Buđav lebac“, „Ratujemo ti i ja“, „Debeli lad“, „Rakija“, „Lutka“…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.