U trendu

Beogradski novogodišnji festival od 18. do 30. decembra

Beogradski novogodišnji festival, koji će gradjanima uz besplatan ulaz ponuditi brojne zabavne sadržaje, biće održan od 18. do 30. decembra na Beogradskom sajmu, najavili su danas organizatori.

Projekt menadžer Beogradskog sajma Nikola Andrić rekao je na konferenciji za novinare da ta manifestacija nudi za „svakoga po nešto“ i da je ceo koncept organizacije poklon stanovnicima Beograda i Srbije.

„Imaćemo klizalište Ledeni atrijum, veliki program posvećen deci, jedan manji segment robe široke potrošnje, zabavni park u Hali 1, a u Hali 4 će biti Festival piva“, dodao je Andrić.

Prema rečima predstavnice Dečjeg kulturnog centra Leontine Vukomanović, bogat dečji program u Hali 2 vodiće umetnici Minja Subota, Milorad Mandić-Manda, Slobodan Boda Ninković, Dubravko Jovanović i Predrag Vuković Pedjolino.

Gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković kazala je da je Beogradski novogodišnji festival samo jedna od pet ključnih tačaka u okviru organizovanja manifestacije Beogradska zima, koja će početi u decembru.

„Beogradska zima će ove godine obuhvatiti Trg otvorenog srca na Trgu republike, klizalište na Trgu Nikole Pašića, Trg bajki ispred opštine Zvezdara, kao i Ulicu otvorenog srca koja će po prvi put uključiti Skadarliju i njene ugostiteljske objekte“, najavila je Tijana Maljković.

Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je očekivanje da će ti dogadjaj privući veliki broj turista i da je to razlog zbog kojeg će ove godine, pored tradicionalnog koncerta na Trgu republike u novogodišnjoj noći, biti organizovan i koncert 30. decembra ispred Doma Narodne skupštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.