najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dodeljene nagrade festivala Balkanima

Evropski festival animiranog filma “Balkanima” završen je sinoć u Beogradu uručenjem nagrada, a glavnu je osvojio film “Mesto”, poljske autorke Anite Kvjatovske – Nakve.

Kako se navodi u saopštenju, žiri festivala dodelio je nagradu za najbolji film Jugoistočne Evrope Milošu Tomiću iz Srbije za film “O robovima i robotima”, dok su specijalne nagrade dodeljene filmovima “Analiza paraliza” švajcarske autorke Anete Melece i “Animirane novine” Donata Sansona iz Francuske.

Dobitnici specijalnih nagrada su i Dahee Jeong iz Francuske za film “Praznina”, Poljakinja Marta Pajek za film “Nemoguće figure i druge priče 2”, kao i Petra Zlonoga iz Hrvatske za film “Dota”.

Za najbolji studentski na festivalu proglašen je film “Dete mora” autorke Minha Kim iz Velike Britanije, dok je nagradu za najbolju školu osvojila Nacionalna filmska škola u poljskom gradu Lodju, zbog “snažnog i jedinstvenog identiteta”.

Nagrada SAE Instituta Beograd dodeljena je srpskom filmu “Životi” Gorana Rakića, a nagrada za najbolji animirani film za decu otišla je u ruke grupe autora iz Francuske za film “Kratka priča o lisici i mišu”, navodi se u saopštenju.

Festival je trajao od 4. do 8. oktobra, a na njemu je prikazano nekoliko desetina filmova u više takmičarskih programa.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike