najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Karl Lagerfeld osumnjičen za utaju poreza

Poznati modni kreator Karl Lagerfeld osumnjičen je za poresku utaju oko 20 miliona evra u Francuskoj, preko složenih finansijskih akcija izmedju nekoliko udruženja, preneo je danas francuski nedelnjik Ekspres.

Francusko Ministarstvo finansija nije želelo da komentariše navode lista pozivajući se na zavet ćutanja i poresku tajnu. Portparol modnog kreatora takodje nije želeo da daje izjavu agenciji Frans pres.

Prema Ekspresu, umetnički direktor luksuzne modne kuće Šanel je prikrio ogromnu sumu novca finansijskim transakcijama preko Velike Britanije, Devičanskih ostrva i SAD.

“Poreska služba sumnja da tokom šest godina Lagerfeld nije prijavio više od 20 miliona evra”, naveo je list i dodao da je otvorena istraga u okviru koje je 2013. godine izvršen pretes knjižare “7L”, koju je osnovao modni kreator u otmenoj četvrti u Parizu.

Ta knjižara navodno ima foto studio u vlasništvu jedne kompanije u Velikoj Britaniji koja prikuplja novac modnog kreatora i ilegalno ga prebacuje u druge zemlje kako bi se izbeglo plaćanje poreza.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike