U trendu

Ko je uzor novoj prvoj dami SAD?

Oči celog sveta ovih dana, posebno nakon pobede milijardera Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, uprte su u u prvu damu, njegovu suprugu Melaniju, koja se u Beloj kući već susrela sa aktuelnom prvom damom Mišel Obama, a razgovor je bio na temu života u Beloj kući.

Do njihovog susreta je došlo sinoć, tokom prvog zvaničnog susreta odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame i novog Donalda Trampa.

Rojters je javio da su Mišel i Melanija tokom tog susreta obišle Belu kuću, razgovarale o odgajanju dece i popile čaj na Trumanovom balkonu. Obišle su i povrtnjak Bele kuće, koje se isključivo koristi za pripremanje jela za potrebe tog zdanja.

Sekretar za štampu Bele kuće Džoš Ernest izjavio je da je Mišel Obama u Beloj kući podigla dve ćerke, te podsetio da je sin Trampovih, desetogodišnji Baron, uzrasta kakvog su bile i ćerke odlazećeg predsednika kada je on stupio na tu dužnost.

Aktuelna prva dama SAD se tokom svog boravka u Beloj kući prevashodno bavila borbom protiv gojaznosti, dok Melanija, sudeći prema sopstvenim izjavama, nema nameru previše da se politički ističe.

„Biću veoma tradicionalna prva dama. Moji uzori su Beti Ford i Džeki Kenedi“, rekla je ona tokom izborn kampanje njenog supruga.

Svetski mediji pišu da Tramp, poput Džona Kenedija, najpopularnijeg američkog predsednika u istoriji SAD, želi da promoviše svoju suprugu Melani, a možda je to, kažu, i njena želja – biti nenametljiva i lepa ikona stila, supruga i majka.

Da li zbog izjave o svojim uzorima ili nečeg drugog tek američki mediji Melaniju porede sa Džeki Onazis (Kenedi), koja je, kako podsećaju, uvek imala reputaciju uglađene dame, dražesne i ljupke žene.

Melanija Tramp je, inače, rođena u Sevnicama, malom mestu u Sloveniji, jednoj od šest republika nekadašnje komunističke Jugoslavije. Iima 46 godina, i mnogi je smatraju najlepšom prvom damom SAD, ali i sveta. Ona će biti druga „prva dama“ SAD sa stranim prezimenom – Knavs, koje je kasnije, doduše, promenila u Knaus, ali svakako prva supruga jednog američkog predsednika, koja je, prema pisanju medija, svojevremeno bila član Komunističke partije.

Prva strankinja, domaćica Bele kuće, bila je Luiza, žena Džona Kvinsija Adamsa.

Melanija je karijeru započela sa 16 godina kao model, a to je značilo i ispunjenje njenog „američkog sna“ koji, pema tvrdnjama njenih Sevničana, oduvek ima.

Na njenoj zvaničnoj internet stranici piše da je sa 18 godina potpisala ugovor s modnom agencijom u Milanu. Nije zapostavila ni školovanje – u Ljubljani je diplomirala dizajn i arhitekturu.

Paralelno sa studiranjem snimala je naslovnice za najpoznatije svetske modne časopise – Vog, Harper“s Bazar, In Style, New York magazine, Vanity Fair, Elle… Pojavila se u mnogim televizijskim reklamama, a otkako je 2005. postala gospođa Trump, američki tabloidi je ne puštaju na miru. Iste godine je rodila sina.

Svetski mediji podsećaju da je to bila najglamuroznija svadba 21 veka, kojoj su prisustvovali Bil i Hilari Klinton. Mlada je nosila glamuroznu Diorovu venčanicu.

Pre toga su je viđali u rodnome mestu, ali posle navodno nije navraćala.

Nakon što je postala majka, u SAD je, kažu, preselila i roditelje i sestru.

Stil Džeki Onazis Kenedi kopirale su brojne dame širom svetaSAD-a i to je bio jedan od razloga zbog kojeg je postala jedna od najpopularnijih prvih dama Bele kuće svih vremena.

Obožavala je da nosi haljine golih ramena, kostime jarkih boja, velike sunčane naočare i prepoznatljive kapice. Nosila je odeću svih renomiranih dizajnera – Šanela, Valetina, Ralfa Laurenta…

Moglo bi se reći, tvrde medii, da je danas kopira Melanija, ali na mnogo „ziheraškiji“ način.

Ona ne poseže za Šanelom i Gučijem, već radije odabira manje renomirane, ali poznate modne dizajnere, poput srpske modne zvezde Roksande Ilinčić, ali i poznate modne zvezde poput Muglera…

Ipak, Melanija, sudeći prema mnogobrojnim fotografijama, najčešće nosi tzv. skrojena odela po meri na raznim svečanostima, gotovo uvek bež i drugih neutralnih boja, elegantne balonere i bele košulje, što neki vide kao „pomalo predvidivo“ i „podosta dosadnjikavo“.

Tročlana porodica Tramp će do ulaska u Belu kuću živeti u svojoj kući na Floridi, na imanju Mar a Lago u Palm Biču.

Tu kuću na obali okeana je 1927. izgradila filantropkinja Mardžori Meriveder Post. Napravljena je od retke vrste mermera, obložena klesanim kamenom i zlatnim lišćem, i ima istorijsku važnost za Floridu.

Tramp je 1985. bukvalno spasao ovu kuću sa 126 prostorija, restaurirao je i pretvorio u ultraekskluzivni klub, u čijem jednom delu živi on sa porodicom.

U blizini su sjajni golf tereni na kojima se milijarder relaksira, dok njegova supruga najviše voli spa centar.

Ona najveći deo dana provodi na različitim kozmetičkim tretmanima, pa mediji s pravom konstatuju da u svojim poznim četrdesetim izgleda fantastično.

To je pre nekoliko godina potvrdila slikajući se potpuno naga u Trampovom privatnom avionu „boing 727“.

Na sebi je imala samo dijamante na delikatnim mestima na telu, a u ruci – damski pištolj. Ta fotografija poslužila je Trampovim protivnicima u ovogodišnjoj predsedničkoj kampanji, koji su prikazali s porukom: „Upoznajte Melaniju Tramp, vašu buduću prvu damu…“

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike