najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nekada je hranu tražio u kontejneru, danas je milioner (foto)

Pre 13 godina Kalil Rafati bio je beskućnik, zavistan od heroina i živeo u Los Anđelesu. Bio je jako mršav, sa samo 48 kilograma i bio je prekriven aknama. Danas je milioner, vlasnik lanca barova prirodnih sokova, SunLife Organics, koji se od prvog lokala u Malibuu proširio na još šest različitih lokacija širom Los Anđelesa.

Ovaj 46-godišnji muškarac svojom pričom dokazuje da beznadežna situacija ne postoji, a detalje je preneo u svojoj knjizi ‘I Forgot To Die’, gde opisuje svoj život od pre 13 godina.

Poreklom iz Toleda u Ohaju, Rafati se iz rodnog mesta preselio u Los Anđeles kako bi pobegao od detinjstva ispunjenog seksualnim zlostavljanjem. Eksperimentišući sa drogama, u knjizi se priseća trenutka kada je probao heroin koji ‘kao da mu je pružio detinjstvo o kakvom je oduvek sanjao’. 2001. je namerno uzeo preveliku dozu na jednoj zabavi u Malibuu, ali hitna pomoć mu je spasila život. Drugi put je skoro umro kada su mu naredne godine naoružani provalnici pucali u kuću dok se on skrivao u kupatilu i ubrizgavao heroin, prenose američki mediji.

Smatra da je 2003. dotakao samo dno kada je završio u zatvoru: ‘Ništa više nisam mogao. Nisam više mogao ni sam sebi rupu da kopam jer su mi sve lopate bile polomljene. Bio sam gotov.’

Tada je odlučio da preokrene život i da se posveti se zdravlju i da ostane trezan. Međutim, za pravu prekretnicu može da zahvali prijatelju koji ga je uveo u posao sa prirodnim i zdravim sokovima pa je počeo da pravi sopstvene recepte. Tako se izvukao iz depresije i počeo ponovo da veruje u sebe.

Sokove je u početku pripremao za pacijente i osoblje Centra za lečenje zavisnosti od droga u Malibuu, a time je odmah počeo pozitivno da utiče i na sopstveno zdravlje.

Some days you need an umbrella but the sun is always shining inside @sunlifeorganics !!!

A post shared by khalilrafati (@khalilrafati) on

U roku od pet godina za centar se pročulo po celom Holivudu. To je podstaklo sposobnog Kalila da sam pokrene biznis, lanac barova SunLife Organics. Njegovi jedinstvenim, zdravi napici baziraju se na alkalnoj vodi, himalajskoj roze soli i lišću maslačka, a na meniju se nalaze voćni kokteli, razne varijante kafe i smrznutog jogurta i najpopularnije piće – smuti sa bananom.

Među ljubiteljima Kalilovih sokova nalaze se frontmen Red Hot Chili Peppersa, Entoni Kidis, glumci Dejvid Duhovni, Džerard Batler, Arnold Švarceneger i drugi.

Here we go!!!

A post shared by khalilrafati (@khalilrafati) on

Ako pitate zaposlene SunLife Organicsa, reći će da imaju najboljeg šefa na svetu, a cene činjenicu da zapošljava one koji kao on nekad potraže pomoć i novi pravac u životu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike