U trendu

Neverovatne stvari će se desiti ako svakoga dana pojedete po jedan krastavac, iskoristite sezonu

Krastavci su bogati antioksidansima, vitaminima i mineralima, pa spadaju u red vrlo korisnih namirnica.

Pogoduju našem izgledu, koži i kosi, ali našem zdravlju. Daju nam energiju i hidriraju maksimalno. Još od davnina su se koristili u Indiji, ne samo kao deo ishrane, već i tradicionalne medicine, prenosi Stil.

Mnogi nisu ni svesni koliko je ovo povrće korisno. Evo kako utiče na naš organizam ukoliko se redovno konzumira:

1. Pomaže u skidanju kilograma

Visok nivo vode u krastavcima pomaže kod održavanja sitosti i kontrole unošenja hrane. Krastavac ne sadrži masti i ima nizak nivo kalorija, te je odličan kod mršavljenja.

2. Ubrzava probavu

Krastavci sadrže vlakna, vitamine i visok udeo vode, a to pomaže vašoj probavi da bolje radi. Stoga, samo jedan krastavac može da reši probavne probleme.

 3. Maksimalno hidrira kožu i kosu

Krastavci su prepuni vode, te svakodnevnim konzumiranjem poboljšavate ukupan nivo hidratacije tela, što je veliki plus za zdravlje.

Osim toga, sadrže vitamine B i C , kao cink, a oni su ključni za lepu kožu. Puni su i kofeinske kiseline koja ima protivupalna svojstva, a fisetin u krastavacu pomaže u borbi sa prvim znacima starenja kože.

B vitamini, poput riboflavina, kojima krastavci obiluju, zaslužni su za održavanje zdrave kose. Osim njih važni su i biotin i vitamin C koji ujedno sprečavaju prevremeni gubitak kose i pojavu sedih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)