najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ničije dete u trci za evropskog Oskara

“Ničije dete”, debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića, biće srpski predstavnik u konkurenciji za “evropskog Oskara”, odlučio je Međunarodni žiri Evropske filmske akademije koja dodeljuje tu i još dvadesetak prestižnih filmskih nagrada za najbolja dostignuća evropske kinematografije.

Na taj način, film “Ničije dete” našao se u društvu od ukupno 52 odabrana evropska filma iz 36 zemalja koji se bore za “evropskog Oskara”, navodi se u saopštenju producentske kuće Art i Popkorn.

Izabrani filmovi imaju mogućnost osvajanja nagrada u 21 kategoriji, među kojima su i one za najbolji evropski film, reditelja, scenaristu, glumicu, glumca, kameru, montažu, scenografiju, kostimografiju, muziku, dizajn zvuka. U narednim nedeljama više od 3.000 članova Evropske filmske akademije glasaće za nominacije u kategorijama najbolji evropski film, reditelj, scenarista, glumica i glumac.

Nominacije će biti objavljene 7. novembra na Festivalu evropskog filma u Sevilji. Sedmočlani žiri odlučiće o ostalim nagradama: najbolja kamera, montaža, scenografija, kostimografija, muzika, dizajn zvuka… Dvadeset osma dodela nagrada Evropske filmske akademije biće održana 12. decembra u Berlinu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike