najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Više od 400 kuvara na Šampionatu Srbije u Nišu

Više od 400 kuvara iz 20 evropskih zemalja okupilo se danas na trećem internacionalnom gastro šampionatu Srbije koji se održava na Niškom sajmištu.

Kuvari profesionalci i kuvari amateri nadmetaće su u toku današnjeg i sutrašnjeg dana u pripremanju jela sa roštilja, ribljih čorbi i gulaša, pica i jela iz medjunarodne kuhinje.

Prema rečima Zorana Miraševića iz gradskog Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika, po prvi put u Nišu biće organizovano takmičenje u pripremanju hrane u boksovima.

“Takmičar je sam u kuhinji i ima na raspolaganju različite namirnice, ali sam odlučuje koje jelo će spremati. Činiće to pred žirijem kojim će predsedavati čuveni kuvar Stevo Karapandža”, rekao je Mirašević.

On je kazao da će u toku današnjeg i sutrašnjeg dana posetioci moći da vide kako se priprema prava italijanska pica pošto na šampionatu učestvuje ekipa profesionalaca iz Italije.

“Na šampionatu će biti postavljen i niški rekord u pripremanju čorbe. Kulinari iz Makedonije pripremiće danas jagnjeću čorbu za hiljadu osoba”, rekao je Mirašević.

Medju pedesetak takmičara iz Srbije koji učestvuju na Gastro šampionatu nalazi se desetogodišnji Nišlija Andrija Marković. On je najmladji učesnik, a sa svojom majkom Majom nadmetaće se u pripremanju pice.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike