U trendu

Vlasnici jelku okačili na plafon zbog mačaka: One su, naravno, bile pametnije

Da li ste se ikada zapitali zašto vašu mačku svake godine toliko privlači novogodišnja jelka?

Po savršenom scenariju, u umu vaše mačke, jelka predstavlja nešto visoko na šta može da se penje, što pruža dosta mesta za skrivanje i ima sve vrste zabavnih, sjajnih, pokretnih stvari za razbibrigu i igranje.

Međutim, jelka nije najsigurnije mesto za vašu mačku, niti je vaše omiljeno mesto za druženje. Postoje opasne stvari koje vaša mačka može sažvakati i potencijalno progutati, poput šljokica, grana i iglica, ukrasa i lampica. Gutanje bilo čega od ovih može biti opasnost od gušenja i potencijalno uzrokovati blokadu creva.

Zato mnogi vlasnici svakog decembra smišljaju nove načine kako da zaštite jelku, a samim tim i mačku. Jedno od najpopularnijih rešenja koja su se pojavila poslednjih godina je kačenje jelke na plafon. Iako deluje da je ovo neprobojno

Na snimku se vide dve mačke koje kruže oko jelke koja vidi sa plafona. Iako nisu sigurne šta predstavlja, dobro je odmeravaju, a zatim kreću u napad. Jedna se penje na svoju grebalicu, odmerava razdaljinu do drvceta i skače pravo na sredinu jelke.

Ljudi u komentarima nisu krili oduševljenost mudrošću ovih lepotica i komentarisali da je mačke zaista nemoguće prevariti, dok su drugi pisali da je ovo jedan od razloga zašto imaju psa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar