U trendu

Zbog „bestidnog“ ponašanja – PROTERANI iz Venecije

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u podnožju venecijanskog mosta Rijalto, zbog čega su kažnjeni s 950 evra i naloženo im je da napuste grad.

Dvoje Berlinaca od 32 i 35 godina, smestili su se u petak ujutru na dno stepeništa čuvenog mosta kako bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih s 950 evra zbog neprikladnog ponašanja, navela je gradska uprava.

Nemačkim turistima je rečeno da napuste grad, u skladu s nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Otkako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

„Veneciju treba poštovati, a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kaženjeni i izbačeni“, rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

Propis usvojen u maju se tiče pravila pristojnog ponašanja, čistoće i bezbednosti koja treba poštovati u gradu suočenom s masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđen je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Pozivamo turiste da posete Beograd.Dozvoljeno je bukvalno sve.Mozete ici polu goli,voditi ljubav na sred Terazija. Spavati i danju i nocu,n aklupama beogradskih parkova.Anarhija je na svim punktovima grada.Mozete praviti rostilj u parkovima,ljubiti se i trenirati peting.Dodjite ljudi,Srbija je ovo,sve je dozvoljeno…

  2. Anonimni

    Iskoristiti prednost turizma u Srbiji , moze i kafa moze i prase .

Napišite komentar