U trendu

Vežba od samo 3 min pred spavanje garantuje zategnute noge (video)

Sve one koji nisu previše uporni u vežbanju i ne vole iscrpljujuće kardio vežbe i čučnjeve obradovaće vežba od samo tri minuta koja može da se radi pred spavanje a od koje noge postaju maksimalno zategnute.

Vežbe možete da radite i za početak dana ili kad krenete uveče u krevet, važno je samo da ih radite svakg dana.

Za prednji deo butina
Lezite na leđa, a ruke ispružite pored tela. Podignite noge pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod i držite ih ispruženim, kao i prste na nogama. Savijte koleno, potom vratite noge u početni položaj, a onda to ponovite drugom nogom. Kolena neka budu sastavljena, a butine stegnute. Ponovite 10 puta svakom nogom, pišu na sajtu Bright Side.

Znaćete da ispravno radite vežbu ako osetite da vam bride mišići. Važno je da vam u početnom položaju kolena budu što opruženija.

Za zadnji deo butina
Ova vežba ima dva dela. Prvi je početni položaj kao i za prethodnu vežbu, samo su stopala paralelna sa podom. Savijajte kolena jedno po jedno, potom ispružite noge. Ponovite 10 puta svakom nogom.

Za drugi deo vežbe lezite na leđa, podignite noge i blago savijte kolena. Zatim odižite karlicu od poda dok držite noge stegnute i skupljenih kolena u vazduhu.

Ponovite 20 puta. Ako vam gori zadnji deo butina – radite ove vežbe ispravno.

Za unutrašnji deo butina
Početni položaj je sledeći – lezite na leđa, podignite noge i desnu prebacite preko leve. Obe noge treba da budu ispružene, stegnute i stisnute jedna uz drugu. Savijte kolena u stranu, kao da pravite čučanj, ali ležeći, pa se vratite u početni položaj.

Noge u svakom trenutku treba da se dodiruju i da budu stegnute. Ponovite 10 puta desnom nogom ispred leve, a potom zamenite – stavite levu ispred, pa još 10 ponavljanja.

Ako osetite pritisak u nogama, radite kako treba. Samo kontrolišite kolena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.