Za savršenu guzu: 5 vežbi koje možete da radite bilo gde (video)

Ako ne na plažu, ovog leta ćemo svakako na bazen, pa se valja još malo zategnuti. Prave vežbe za noge i guzu ne moraju da budu komplikovane i da se rade samo u teretani. Ima i onih vrlo efikasnih koje možemo raditi bilo gde. Svaka vežba ima tri serije po 10 ponavljanja.

Čučanj

Stani tako da stopala budu razmaknuta u širini kukova. Isturi grudi, a leđa drži uspravno, savij kolena i guraj kukove prema podu sve dok bokovi ne budu paralelni s tlom. Onda se vrati u početni položaj.

Iskorak

Razmakni noge, pa stavi jednu ispred druge. Savij kolena i kukovima se spusti u iskorak. Ostani tako, pa se vrati u početni položaj.

Magareći udarac

Stani na sve četiri – osloni se na ruke i noge tako da ruke budu ispod ramena, a kolena na podu. Podigni jednu nogu držeći koleno savijeno tako da taban bude nagore. Spuštaj nogu polako. Uradi vežbu na jednoj, pa na drugoj nozi.

Iskorak sa strane

Stani uspravno i odmakni jednu nogu u stranu, a drugu na kojoj stojiš lagano savij u kolenu. Vrati se u stajaći položaj. Uradi sva ponavljanja na jednoj strani, a zatim se prebaci na drugu.

Most

View this post on Instagram

Bridges and Hip Thrusts are some of the best exercises to increase glute development and size. It’s important to master the basics first (starting with bodyweight) before adding weight or moving on to more advanced variations of the movement. Here are a few bodyweight examples on how to progress from beginner to advance: – GLUTE BRIDGE FEET ELEVATED BRIDGE SHOULDER ELEVATED BRIDGE a.k.a. Hip Thrust SINGLE-LEG BRIDGE SINGLE-LEG SHOULDER ELEVATED BRIDGE – All variations should be performed with a flat (neutral) back, a slight posterior pelvic tilt at the end of the movement, and heavy heels (don’t push through toes). Make sure you are being intentional with each rep, contracting (squeezing) your glutes at the top. Go slow and controlled. – Need help with your training? Online Coaching | hmillerfitness.com Personal Training | San Diego – #bridgeexercise #hipthrusts #bootybuilding #gluteexercises #gluteworkout #gluteguide #bootycamp #sandiegogram #glutesonfire #murves #bodyweightexercises #bootybuilder

A post shared by Hannah Miller Gonzalez (@hmillerfit) on

Lezi na leđa savijenih kolena, a stopala približi zadnjici. Podigni kukove dok telo ne bude u ravnoj liniji od kolena do vrata, ostani tako na trenutak, a zatim se spusti na početak.

(Nevena Dimitrijević, nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.