U trendu

Još jedna država ukinula kovid ograničenja: „Otvaramo se za posao“

Guverner Brajan Kemp izjavio je da je „Džordžija otvorena za posao“ od četvrtka, povodom ukidanja ograničenja uvedenih prošle godine zbog širenja korona virusa. Novim, ublaženim merama, dopušteno je ljudima da sede bliže u restoranima i okupljaju se u većim grupama, a u Džordžiji nije bila na snazi obaveza nošenja maski na otvorenom.

Republikanski guverner promenio je pravila u Džordžiji uprkos insistiranjima američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti i predsednika Džoa Bajdena da bi države trebalo da se i dalje pridržavaju ograničenja.

Kemp je naveo da je ublažio mere zbog želje da se život vrati u „normalu“, naglašavajući da naglašava da je ekonomsko zdravlje jednako važno kao i borba protiv bolesti koja je ubila više od 19.000 stanovnika Džordžije.

„Mnogi vlasnici malih preduzeća još uvek su žrtve uticaja kog kovid  19 ima na našu ekonomiju. Znamo da vredni građani Džordžije ne mogu izdržati još jednu godinu koja bi bila kao prošla“, naveo je Kemp, prenosi AP.

Prethodno su savezne države Florida, Montana, Ajova, Misisipi i Teksas ublažile ograničenja i ukinule obavezu nošenje zaštitnih maski. Pored toga, tzv. kovid pasoši su ukinuti u Teksasu i Floridi. Bela kuća je najavila da neće uvoditi savezne kovid pasoše zbog otpora Republikanaca.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar