U trendu

Slovenačka Iskra preuzima hrvatsku Elku

ZAGREB – Slovenačko preduzeće Iskra preuzima hrvatsku Elku, a transakcija će biti sprovedena kada se ispune uslovi koji uključuju i odobrenje nadležnih regulatora za zaštitu trzišne konkurencije u dve države, objavile su dve kompanije.

„Kompanija Iskra, elektro i sistemska rešenja iz Ljubljane potpisala je ugovor o kupovini 100 posto udela u hrvatskom preduzeću Elka, najvećem proizvođaču električnih kablova u ovom delu Evrope“, navodi se u zajedničkom saopštenju u kojem se ne iznosi vrednost transakcije.

Ugovor o preuzimanju poslovnih udela su ovog vikenda potpisali glavni izvršni direktor i vlasnik Iskre Dušan Šešok i vlasnik grupe Elka – Cotra Miljenko Hacek, prenela je Hina.

Šešok je u saopštenju naveo da Iskra posluje izuzetno dobro uprkos pandemiji korona virusa. „Prošlu godinu smo završili s rekordnih 130 miliona evra konsolidovanih prihoda, a ove godine očekujemo dalji rast od preko 20 posto“, istakao je direktor i većinski vlasnik Iskre.

Grupi Iskra je preuzimanje Elke druga značajna investicija u Hrvatskoj od 2019. godine, kada je preuzela Remontno brodogradilište u Šibeniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.