Kako da posvetlite kosu prirodnim putem

Ako želite malo da „osvežite“ i posvetlite kosu, a niste raspoloženi da je hemijski tretirate, evo kako da to izvedete kod kuće, na sasvim prirodan način!

Stiže leto, i promenili biste nešto na sebi, ali niste spremni na drastične korake kakvo je recimo šišanje, ili „pravo“ farbanje? Pre nego što zakažete izvlačenje pramenova u salonu, sačekajte da se vreme prolepša (valjda će uskoro…) i pokušajte kosu da posvetilite prirodim putem.

Ovaj metod neće vam oštetiti vlasi, a promena će biti dovoljna da vas malo „osveži“.

Kosu na prirodan način možete da posvetilite koristeći čaj od kamilice, a sve što treba da radite je da napravite domaći „preparat“, utrljate ga u kosu i izađete malo na sunce.

Posle nekoliko puta, dobićete divne, prirodne, svetlije pramenove u kosi.

Potrebno vam je:

  • Dve kesice čaja od kamilice
  • 15 mililitara soka od limuna
  • 250 mililitara tople vode
  • Flašica

Kesice čaja stavite u ključalu vodu, i ostavite ih 30 minuta. Kad se čaj ohladi, sipajte ga u flašicu, dodajte sok od limuna. Kosu operite i osušite, a zatim je prelijte kamilicom, raščešljajte i ostanite na suncu dok vam se kosa ne osuši. Možete ovaj tretman ponavljati svakog drugog dana, dok ne dobijete prirodne pramenove kojima ćete biti zadovoljni.

P. S. Ovaj metod, naravno, neće pomoći ako imate crnu kosu, ili ako je kosa farbana u tamnu nijansu. U svim ostalim slučajevima – samo napred!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.