U trendu

Kleopatrine tajne lepote koje dame i u 21. veku obožavaju

Priznajemo da obično savete za lepotu uzimamo od žena iz naše ere, ali, s obzirom na to da Kleopatra važi za jednu od najlepših žena svih vremena, možda i nije toliko suludo da se skokne u vremeplov i istraže rituali ulepšavanja stariji i od 2000 godina, piše “Elle“.

Činjenica je da u Kleopatrino vreme nije postojala industrija kozmetike s nepreglednim izborom proizvoda za lepotu, pa se rutina nege jedne od najepših žena svijeta sastojala isključivo iz proizvoda baziranih na prirodnim sastojcima biljnog ili životinjskog porekla.

U nastavku saznajte koje su se to tajne krile iza beauty tretmana drevne egipatske vladarke i kako da ih uklopite u kozmetičke prakse 21. veka.

Med i mleko

Veruje se da je Kleopatra svoju glatku i njegovanu kožu dugovala hranjivim kupkama od magarećeg mleka i meda, a navodno su Egipćanke koristile ovu kombinaciju sastojaka i za maske za lice. Brojni savremeni kozmetički proizvodi sadrže mlečne kiseline, a ako ste više ‘uradi sam’ tip, u kupku dodajte pola litra mleka životinjskog porekla i 5 velikih kašika meda.

So iz Mrtvog mora

Mrtvo more smatra se najvećim prirodnim spa centrom na svetu, a kupanje u njemu se, zbog izrazito visoke količine lekovite soli, preporučuje ljudima sa kožnim bolestima i generalno problemima vezanim za kožu. I Kleopatra je bila svesna ovih lekovitih i negujućih svojstva, te je so iz Mrtvog mora koristila u svojoj beauty rutini. Ako vam Jordan ili Izrael nisu usput, pokušajte s nekim od brojnih kozmetičkih proizvoda na bazi ove soli.

Egipatska depilacija

U većini kozmetičkih salona možete zakazati tretman egipatske depilacije, koji će na manje bolan način ukloniti neželjene dlačice. Šećerna pasta glavni je sastojak ove metode, a njene dodatne pogodnosti su te da faktički u potpunosti eliminiše urasle dlačice. Odgovara svim tipovima kože i potpuno prirodnim sastojcima čuva zdravlje kože. Nije uzalud ovaj recept opstao hiljadama godina!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.