U trendu

Menjajte navike: Prednosti jutarnjeg tuširanja hladnom vodom

Jeste li spremni za novu zdravu jutarnju rutinu? Tuširate li se redovno hladnom vodom ili ste među onima koji se uopšte ne tuširaju ako nema tople vode?

Hladan tuš i kupka imaju dugu tradiciju u mnogim kulturama i to s dobrim razlogom. Iako je tuširanje i kupanje u toploj vodi mnogo ugodnije, hladna voda pruža brojne prednosti za zdravlje.

Nemački naučnici otkrili su da ljudi koji se svakodnevno tuširaju po dve minute hladnom vodom ređe obolevaju od prehlade od onih koji se tuširaju toplom vodom, pišu mediji. To je posledica snažnijeg imuniteta kojeg imaju ljubitelji tuširanja hladnom vodom.

Pospešuje krvotok
Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom odličan je način za poboljšavanje krvotoka, što je povoljno za celokupni kardiovaskularni sistem. Vene se stežu kad su izložene hladnoj vodi, što privremeno podiže pritisak i ubrzava protok krvi.

Ulepšava kožu i kosu
Dok vruća voda isušuje kožu i kosu, hladna doprinosi tome da izgledaju sjajnije i zdravije. Hladna voda takođe doprinosi detoksikaciji, tako što podstiče izlučivanje toksina i otpadnih materija iz tela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar