U trendu

Osušite lak na noktima za sekund

Trebaju vam lepi i uredni nokti, a u manjku ste sa vremenom? Sigurno vam se desilo da u želji da što pre nalakirate i osušite lak na noktima, pokvarite svoj rad i dobijete mrljav izgled. Otkrivamo vam trikove pomoću kojih možete „za čas“ osušiti lak.

Način na koji lakiramo nokte

Nije nevažno na koji način nanosite lak za nokte – definitivno treba da izbegavate debele slojeve jer se oni jako sporo suše, plus lak na noktima ne izgleda naročito atraktivno. Dakle, umesto jednog debelog, izaberite da nokte lakirate u dva ili čak tri tanka sloja, i to tako što ćete sačekati da se naneseni sloj osuši pre nego što stavite sledeći.

Led

Pre nego što nalakirate nokte, u posudu sipajte vodu i stavite nekoliko kockica leda. Kada nalakirate nokte, ubacite prste u ledenu vodu na minut. Na ovaj način se lak neće stegnuti samo na površini, već skroz unutra, tako da ga nećete oštetiti nakon toga.

Bademovo ulje

U bočicu s raspršivačem sipajte 2 dl vode i kašičicu bademovog ulja, pa isprskajte nokte. To će sprečiti pojavu ružnih tragove na njima i negovati kožicu okolo.

Fen

Od pomoći vam može biti i fen za kosu! Slobodno ga upotrebite na kratko kako biste ubrzali proces sušenja laka na noktima, s tim da ne treba da koristite standardnu funkciju toplog vazduha, već funkciju hlađenja, koju danas ima svaki fen.

Zamrzivač

Ruke na nekoliko minuta stavite u zamrzivač, ali ovu metodu izbegavajte na visokim temepraturama jer otvorena vrata mogu da oštete uređaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.