U trendu

Top saveti vrhunskih frizera: Ove stvari nikad ne radite ako farbate kosu kod kuće

Iako mnogi frizeri ne preporučuju farbanje kose kod kuće, ponekad je to najbolja opcija. Može da se desi da nema slobodnih termina kod frizera kada vama odgovara, da niste pri parama ili naprosto želite da osvežite nijansu kose.

Možda su sede postale vidljive, pa ste odlučili da koren uredite samostalno.

Ali, pre toga je dobro ponoviti pravila. Evo nekih uobičajenih grešaka kod kućnog farbanja kose koje biste želeli da izbegnete sledeći put kada budete farbali kosu kod kuće.

Pročitajte informacije s kutije

Većina nas čita uputstva kad je reč o kuhinjskim aparatima, a takav pristup treba primeniti i kad je reč o frizuri. Treba znati koliko proizvod deluje te kakve rezultate možete očekivati. Danas je tržište zasićeno, neke boje samo prekrivaju, neke izbeljuju. U svakom slučaju, o tome zavisi kvalitet farbanja.

Ne menjajte marku boje ako ste zadovoljni rezultatima

– Nikada nemojte koristiti drugu marku boje ako postižete dobre rezultate – predlaže frizer slavnih Entoni Pazos za Real Simple.

Naime, time ćete postići postojanost boje, što znači da će originalni ton biti kvalitetniji.

Ne nanosite boju bez dva ogledala

– Farbanje zadnjeg dela glave može biti nezgodno. Upotrebite ručno ogledalo da proverite i taj deo glave u ogledalu, kako ne biste ostavili neki dro bez boje – ističe frizerka Britni Garing.

Nikada ne kupujte samo jednu kutiju boje

Ako imate dugu ili gustu kosu, moguće da će vam trebati više od jedne kutije. Zato je dobro imati barem dve, jer nikada ne znate koliko ćete potrošiti. Bolje je u svakom slučaju imati više nego manje.

Ne zaboravite da zaštitite svoju kožu

Važno je i zaštititi kožu tokom farbanja kose, naročito linije oko ruba. Kako ne biste završili s čelom ili ušima u boji, bolje ih je zaštititi trakom ili na to područje naneti kremu koja će upiti boju.

Ne skidajte boju s kose vrućom vodom

Vruća voda je prijatna, ali takva podiže spoljni sloj boje kose, zbog čega boja pre bledi. Idealno bi bilo isprati kosu s hladnijom vodom, kako bi se sve zajedno bolje održalo, piše Večernji list.

Ne šamponirajte kosu dan kasnije

Najbolje je izbegavati pranje kose dan ili dva jer je toliko vremena potrebno da se boja dobro učvrsti i kasnije bolje održi.

Izbegavajte vruće uređaje nakon farbanja kose

Iako profesionalci često koriste pegle i slične aparate, kod kuće je bolje ostaviti ih po strani, ako ste taman ofarbali kosu. Naime, dodatna toplota uzrokovaće slabljenje boje te ona može postati suva i krhka. Bolje je kosu pustiti da se oporavi te nakon par dana krenuti s posebnim tehnikama oblikovanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar