Promiskuitet ugrožava zdravlje

Ukoliko spadate u grupu onih koji su veliki poklonici seksa za jednu noć, neobaveznih seksualnih varijanti i čestih promena partnerki, zamislite se pre nego što sledeći put uradite nešto slično. Niko ne kaže da morate da se vežete samo za jednu osobu, ali promiskuitet kojem se odajete dovodi vas u stepen visokog rizika, a to stalno treba da imate na umu.
Promiskuitet se na ljudsku psihu odražava kao droga. Stvara neku vrstu zavisnosti koje se čovek jako teško oslobađa. Zavođenje čiji je cilj jednokratni seks možete uporediti s kokainskim uzbuđenjem. Super je uzbudljivo dok se ritualno pripremate za lov, još uzbudljivije je kada napravite dobar ulov, a sam seks je nešto što brzo prođe kroz vaš organizam, posle čega uzbuđenje splasne i ujutru se osećate kao begunac koji što pre mora da napusti mesto zločina. Dok skupljate garderobu s poda, razmišljate o mogućim izgovorima zbog čega se na prstima iskradate iz njenog stana, a zapravo se potajno u sebi molite da se ona uoppšte i ne probudi dok vi sigurno ne izađete iz stana.
Da li je to pravi način? Jeste, to je pravi način da pokupite neku od seksualno prenosivih bolesti, a danas čak i mala deca znaju koliko ih ima i koliko su opasne. Ne mora da bude u pitanju direktno ugrožavanje života, dovoljno je da ugrozite svoje i tuđe zdravlje time što ćete uskakati iz jednog kreveta u drugi.
Pored zauzdavanja sopstvenog libida, u čemu vam ne može pomoći niko drugi do vi sami, potrebno je i da s vremena na vreme odlazite kod lekara kako biste bili u stalnom kontaktu sa svojim telom i svim unutrašnjim promenama koje se dešavaju u vama. Tako ćete preventivno izbeći sve moguće komplikacije, a ukoliko se utvrdi da vam je zdravstveno stanje idealno, nemojte odmah nastaviti po starom. Cenite svoje zdravlje time što ćete ga čuvati ubuduće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.