U trendu

Beograđanin platio kaznu od 2.500 dinara jer mu se dete igralo u stanu

Nova odluka o kućnom redu u stambenim zgradama još nije ni stupila na snagu, a jedan Beograđanin već je platio kaznu u iznosu od 2.500 dinara.

Kako piše Blic, Beogađanin Nenad Elezović bio je primoran da plati kaznu za narušavanje reda iz mira, zbog deteta koje je trčalo kroz stan.

Nenad Elezović za Blic je rekao da mu je, zbog žalbi komšija, policija više puta dolazila na kućna vrata.

„Situacija je počela tako što mi je komšija zamerao da se čuje neka buka iz mog stana, ali kada sam ga pitao kakva, nije umeo da mi objasni. Pretpostavljao sam da to može biti samo kada moje dete, koje je tada imalo dve godine, koje protrči u toku igre, ali on mi nije verovao, kaže Elezović.“

Otkriva da je agonija trajalo oko godinu dana, i da je, posle svega, odlučio da plati kaznu, kada su i konstantne posete policije prestale. Elezović je pravdu pokušao da potraži i na sudu, ali je ovu kaznu bilo teško obrazložiti, a sudija koja je bila zadužena za njegov slučaj rekla je da ne može da napiše da je kažnjen jer je dete potrčalo kroz stan.

„Hoću da se kod ljudi podigne svest o tome da treba pustiti decu da odrastaju na miru. Ne može im se zabraniti svako igranje, pa makar bilo i u veme odmora“ , zaključio je Elezović.

1 komentar
  1. Anonimni

    Da, njemu ne smeta vlastito dete, ali bi mu smetalo da NJEMU neko lupa nad glavom.

Napišite komentar