Od rođenja na dijeti: Devojčica nikada nije probala slatkiše

Devojčica Grejs Kuper ima skoro četiri godine i nikda u životu nije probala šećer niti ugljene hidrate. Većina odraslih se ne bi ni usudila na takav način ishrane. Ona naravno jede voće koje sadži prirodne šećere, ali ne konsumira ništa što sadrži dodat šećer.

Njena majka, Šen Kuper, je poznata fitnes instruktorka i zbog toga se Grejs, baš kao i njena mama, hrani isključivo mesom i porvćem.

Iako je ovaj način ishrane poznat je kao Paleo dijeta, Šen ne pridaje značaj nazivima za ovu vrstu ishrane. Kuperovi takođe izbegavaju prerađene namirnice i drže se isključivo prirodnih proizvoda. Upravo zbog toga je Grejs zdrava i divna devojčica, objašnjava njena majka.

Šen je izjavila da kada njena ćerka dovoljno poraste da zna šta želi, a šta ne želi da jede, neće prisiljavati Grejs na ovakav način ishrane. „Samo želim da stvorim čvrst temelj za njenu zdravu budućnost“, dodala je majka.

„Ako pojede parče hleba, neću se ljutiti na nju zbog toga. Ići će na dečije zabave i tamo jesti ono što joj posluže. Nikada neću ići za Grejs i govoriti joj: ‘Ne smeš da išta pojedeš na žurci, spakovala sam ti kelj, to ponesi'“, rekla je Šen za Dejli Mejl.

Majka je već dugo na Paleo dijeti i objašnjava da je upravo zbog te ishrane njena ćerka samo jednom razbolela do sada.

Neki nutricionisti nisu pobornici strogog režima ishrane za tako malu decu. Rozmeri Stanton, jedna od vodećih nutricionista, izrazila je zabrinutost zbog nedostatka žitarica u ishrani male Grejs i napominje da roditelji obavezno moraju da se konsultuju sa pedijatrima pre nego što uvedu bilo kakva ograničenja u ishrani dece.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike