najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Novi nastavak “Pedeset nijansi” je instant bestseler

0

Nova knjiga E L Džejms “Grey”, najnoviji nastavak erotskog serijala “Pedeset nijansi” prodata je u više od 1,1 milion primeraka u štampanom, elektronskom i audio obliku za svega četiri dana, saopštio je izdavač Vintage Books.

Kako bi podmirio zahteve čitateljki gladnih muškog pogleda na romansu milijardera Kristijana Greja i studentkinje Anastazije Stil, izdavač je najavio da će odštampati još milion primeraka novog romana Džejmsove.

“Ovo je neverovatan broj prodatih knjiga preko vikenda i pokazuje koliko strasno čitaoci vole knjige iz serijala “Pedeset nijansi”, rekla je izdavač En Mesit. “Kristijanova priča se pokazala kao neodoljiva”.

“Grey” je najtraženija knjiga u pretplati za Kindl na sajtu Amazona a odmah po objavljivanju u četvrtak postala je bestseler. Roman je takođe objavljen u Britaniji ali i na španskom jeziku.

Trilogija “Pedeset nijansi” prodata je u preko 125 miliona primeraka širom sveta i prevedena na 52 jezika.

U Srbiji, trilogiju je objavila Laguna a novu knjigu – koja će biti prevedena kao “Gospodin Grej”, domaće čitateljke mogu da očekuju u septembru.

Džejmsova je 1. juna na društvenim mrežama objavila da će knjiga krajem meseca izaći iz štampe. Navodno, na pisanje knjige su je podstakli fanovi koji su želeli da pročitaju priču iz Grejovog ugla.

Kritika nije sa preteranim oduševljenjem dočekala novi roman, optuživši autorku da je samo “prepisala” dijaloge iz prve knjige i ubacila poneku misao glavnog junaka, da urednici nisu uradili svoj posao u “čišćenju” teksta kao i da je roman previše mračan i ozbiljan.

Prema prvom romanu trilogije snimljen je film “Pedeset nijansi sive” sa Dakotom Džonson i Džejmijem Dornanom koji je zaradio više od 500 miliona dolara u bioskopima od premijere na Dan zaljubljenih.

(Tanjug)

Pogledajte i...

Napiši odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.