U trendu

Tri nastupa Beogradske filharmonije i Felca ove nedelje

BEOGRAD – Šef-dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Fels nastupiće najpre kao pijanista i domaćin Muzičkih razgovora u sredu 22. maja, a potom diriguje dva koncerta sa orkestrom, 23. i 24. maja na sceni Kolarca.

Na Muzičkim razgovorima, neformalnim dnevnim koncertima s početkom u 14 časova, Felc će predstaviti violončelistu Nemanju Stankovića.

U ulozi pijaniste, on će zajedno sa ovim filharmoničarem odsvirati Betovenovu Sonatu za violončelo i klavir i razgovarati o kompozitoru kome je posvećena celokupna naredna sezona Beogradske filharmonije.

Kao i do sada, ulaz na ove koncerte je besplatan.

Jedan od najinteresantnijih programa ove sezone, publika će imati priliku da čuje čak dva puta na Kolarcu, u četvrtak i petak od 20 časova.

Raskošna i pompezna dela Otorina Respigija vode na jedinstveno muzičko hodočašće, najpre uz kompoziciju „Crkveni prozori“, a potom, filharmonijski putevi vode u Rim.

Svi zaljubljenici u večni grad uživaće u poemi „Rimske svečanosti“, i živim opisima rimskih scena, od vremena antičkog carstva u punom sjaju, pa do plesa „saltarelo“ na Trgu Navona.

Između ova dva orkestarska giganta, svetli jedan biser – Bahov najpoznatiji koncert za čembalo koji se danas najčešće izvodi na klaviru, u izvođenju pijaniste Erika le Saža, jedinstvenog, suptilnog izraza.

Za filharmonijski koncert u četvrtak još ima ulaznica, a za nastup u petak moći će da se kupe ulaznice za stajanje, sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

(Tanjug)

Napišite komentar