U trendu

Bezobrazne poruke zbog kojih će poludeti za vama: 5 osnovnih pravila SEKSTINGA

Poznata američka seksološkinja otkriva šta sve treba da imamo u vidu ukoliko s partnerom razmenjuje poruke erotske sadržine

Kada dobijete zeleno svetlo da se upustite u seksting, važno je biti maštovit, ekspresivan i direktan, ali bez zaletanja: čak i ova oblast seksualnosti ima svoja pravila!

— Seksting je sjajan način da se povežete s nekim kog ne možete da viđate često, što je sada važnije nego ikad — istakla je nakon početka pandemije virusa korona seksološkinja dr Sejdi Alison. — Bez obzira na to jeste li u povremenoj ili stabilnoj vezi, postoje opšte smernice za bezbednost — i fizičku i mentalnu.

Kako objašnjavaju stručnici lični stil pisanja ove vrste poruka varira od odobe do osobe, ali neka pravila su opšta i treba ih imati u vidu pre nego što pritisnete send.

Pristanak je najvažniji

Ovo vam je dobro poznato ako ste nekad iz čista mira dobili fotografiju nečijih genitalija.

— Seksting može da učini da se osetimo nebezbedno, napastvovano i ugroženo — napominje dr Alison. — Zato je važno dobiti samo odobravanje već i entuzijastično odobravanje od partnera, to je važan deo, čak i ako ste ranije imali odnose.

Dakle, ako vam žena izričito nije rekla da želi fotografiju vašeg međunožja, ni slučajno je ne šaljite!

Ne prestajte da mislite o pristanku!

Opuštanje je važno, ali poštovanje tuđih granica i želja je nužno. Zato s vremena na vreme pitajte drugu stranu da li želi da nastavite — da li je u redu da s njom podelite neku svoju fantaziju, želju, fotografiju…

Idite korak po korak

Čak i kad se dobro poznajete i imate zajedničko iskustvo u tekstingu, dr Alison predlaže da počnete polako i postepeno.

— Recite im šta je ono što vam se posebno dopada kod te osobe, šta vas uzbuđuje, pa idite dalje — ističe ona.

Nema alkohola tokom i pre sekstinga

Kad i većinu odluka, one koje se tiču „bezobraznog“ dopisivanja treba donositi u treznom stanju.

— Često se kajemo zbog odluka koje donesemo pod dejstvom alkohola, naročito zbog onih koje prekoračuju granice. Sklonite telefon ili privremeno blokirajte broj na koji biste pisali — savetuje ona.

Isključite preview

Većina aplikacija za dopisivanje ima opciju da se početak poruke vidi na ekranu u trenutku kad ona stigne — i to mora da vam bude isključeno! U suprotnom, osobama koje često primenjuju seksting može se dogoditi da im stigne poruka „prljave“ sadržine u momentu kad je ekran telefona u blizini radoznalih pogleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar