Jednostavniji život (2)

To što neko traži vaše vreme ne znači da morate da mu ga posvetite. Sledeći put kada vas poznanik kojeg čak i ne cenite previše zamoli da mu pomognete oko selidbe, ili kolega koji vas nervira poželi da posle posla odete na piće, prosto im recite nešto poput: „Voleo bih da mogu da ti pomognem, ali ne mogu“, ili: „Hvala na pozivu, ali stvarno ne mogu!“ Morate naučiti da kažete „ne“. Maksimalno koristite svoje slobodno vreme.

Teško uspevate da se bavite svim svojim hobijima i da se družite s prijateljima? Umesto da se bilo čega odričete, probajte da ono što vas zanima radite u društvu: spojite večernji izlazak s društvom s odlaskom na izložbu koju žarko želite da vidite; ako ne stižete da se vidite s rođacima, odvedite ih u pozorište ili bioskop. Baveći se stvarima koje vas zanimaju zajedno s ljudima s kojima volite da provodite vreme, u stvari ubijate dve muve jednim udarcem. Uopšte, olakšajte sebi komplikovan život koji vodite. Svakodnevica vam nameće svoj tempo, ali vi ne morate da budete njena žrtva.

Uveče se pripremite za dan koji vas očekuje; ukoliko niste ranoranilac, taj postupak će vam omogućiti da ujutru malo duže odspavate. Brže ćete izaći iz stana i nećete za sobom ostavljati haos pošto ste se uspešno organizovali prethodne večeri. Svakome je potrebno malo vremena za odmor, a nekima je to i očajnički potrebno. Zbog toga treba čuvati razum kako bi život bio što jednostavniji, sa što manje komplikacija koje se tiču malih i običnih stvari koje u velikim količinama mogu da budu pogubne za savremenog muškarca. Nemojte prenatrpavati prostor u kojem boravite ni stvarima koje vam nisu potrebne ni brigama koje će vam podizati nervozu i iskušavati vaš prag tolerancije. Uz malo truda i dobre organizacije možete se osećati manje sluđeno i užurbano.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.