Pokažite koliko vredite

Kada se ulaganje energije ne poklopi s ostvarenim rezultatom na kraju nekog mukotrpnog procesa, malo je onih koji se s lakoćom vraćaju na bojno polje. Ponekad poraz koji nam se dogodio ne može da ublaži ni sva harizmatičnost za koju verujemo da je posedujemo u velikoj meri. A stvar je prilično jasna. Iz kože u kojoj smo ne može se nikud, i zato treba zavrnuti rukave i ponovo se vratiti u igru. Ponuda uvek ima, i to raznih, ma čime da se bavite. Važno je to da vas entuzijazam ne sme napustiti. Samo na taj način još uvek postoji mogućnost da oni koje želite da fascinirate zaista i budu fascinirani vama.
Šta vam je potrebno da se ponovo izdignete kao Feniks? Potrebno vam je malo fine diplomatije u komunikaciji s ljudima kako biste ih ubedili u to koliko zaista vredite. Samo u tom slučaju postoji mogućnost da budete plaćeni okoliko koliko tražite, čak i ako se budu pomalo cenkali s vama. Takve igre obično su samo isprobavanje terena; nezainteresovanost vaših poslodavaca može da bude samo privid kako bi videli šta će biti prvi korak koji ćete načiniti. To je ono što se čeka. Oslonite se na svoj prodoran pogled, na ubedljivost i na to da vladate drugima uz pomoć svog znanja i svojih sposobnosti. Nemojte pričati o svojim slabostima i problemima, niko ih i ne primećuje. Budite ono što drugi očekuju da vide. Oslonite se i na svoju sposobnost da se drugima uvučete pod kožu. Pokušajte da svoje mane pretvorite u vrline i da sve one neuspešne dane kada osećate da vam saradnici nisu naklonjeni pretvorite u uspešne.
Ništa od ovoga nije nemoguće ili nerealno, samo zahteva malo više truda. Čak i ukoliko na samom startu dođe do nekih neželjenih scenarija, ponašajte se kao da se ništa nije dogodilo, kao da se ništa nije promenilo. Problem može da se reši samo ako dve strane u sukobu nisu nerazumno tvrdoglave.

Ostavite komentar