U trendu

Posle tridesete

Postoje razne vrste pravila: od onih koja se tiču poslovnog bontona, preko pravila koja se tiču porodice i tradicije do pravila koja zadiru u sfere ljubavi i intime. O pravilima lepog ponašanja ne treba posebno govoriti – ona se smatraju opštim mestom čak i kada primećujete da ih se niko u potpunosti ne pridržava.
Kada se već bavimo pravilima, jasno je i da postoje određena pravila koja se tiču određene životne dobi. Muškarac od 50 godina nikada neće izgledati kao da ima 35 sve i da se oblači kao da mu je 25. Šta treba izbegavati u tridesetim? Tačnije, šta se ne sme raditi posle tridesete ako želite da vas prijatelji i vaši bližnji doživljavaju kao odraslog, zrelog i odgovornog muškarca, da devojke uzdišu za vama i govore kako ste najpoželjniji od svih poželjnih? Neke stvari jednostavno ne bi trebalo raditi.
Za početak, u tridesetim godinama žurke više nisu ono što su bile, ili bar ne za vas, koji ste počeli da gazite četvrtu deceniju života. Diskutabilno je i samo korišćenje reči žurka, ali je apsolutno sigurno da je pijanstvo neprimerenih razmera poslednja stvar koja vam je potrebna u životu. Onesvešćivanje od alkohola na kauču kod prijatelja neće ostaviti lepu sliku o vama. Najvažnije je imati meru.
Slično važi i za stil i oblačenje. Zaboravite eksperimentisanje s brijačem i pravljenje „frizura“ na bradi. Ne dozvoljavajte da vam se donji veš vidi ispod pantalona, to uopšte nije seksi, kao ni skidanje do pojasa u javnosti, osim ako niste na plaži. O držanju tapiserija ili goblena na zidu nećemo ovom prilikom – podrazumeva se da to niste radili ni kada ste bili mlađi. Dopisivanje s bivšim devojkama, raskidanje sa sadašnjom devojkom posredstvom elektronske pošte i svi ostali nepažljivi vidovi elektronsko-telefonske ljubavne komunikacije moraju ostati deo vaše mladalačke prošlosti.
Nije da ste sada stari, ali stariji jeste.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Šta je ukus, a šta neukus – relativna stvar i ne vrijedi raspravljati (a i to je počesto neukusno). Ali opijati se i u vrijeme te „mladalačke prošlosti“ nije baš lijepo za doživjeti a kamoli vidjeti na drugome. Često je to, znam, a nije potrebno ni koliko je pod noktom obeznaniti se bez razloga.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike