Prvi milion

Rokfeler je svoj prvi milion zaradio tako što je kao dete pronašao dolar na ulici, kupio jabuku, uvio je u celofan i prodao za dva dolara. Za dva dolara kupio je dve jabuke, umotao ih u celofan i prodao za četiri dolara. Za četiri dolara kupio je još jabuka… A onda je dobio nasledstvo od milion dolara! Naravno, ovo je anegdota koja se godinama unazad prepričava i koja govori o tome koliko je put do prvog miliona trnovit i za mnoge neuspešan, ukoliko vas ne prati sreća. Ipak, to ne znači da treba odustati u samom početku. Ne verujte u mitove, probajte da stvorite jedan o sebi.
Ako sebi stalno govorite kako ne možete uspeti, jer niste podoban član partije, sin bogatog tate, srećni naslednik tetke iz inostranstva ili sve to, nikada nećete napraviti prvi odlučujući korak. Budite kreativni, ispitajte potrebe tržišta, istražite konkurenciju i pronađite to nešto u čemu biste mogli da budete sasvim jedinstveni. Pri pokretanju privatnog biznisa potreban vam je kapital. Mnogi odustaju na samom početku zbog straha od toga da neće vratiti pozajmicu. Rizik je velik, to je tačno. Međutim, ako ste sigurni u uspeh svoje ideje, zagrizite. Možda profit bude veći od očekivanog, pa nagradite osobu koja vam je pomogla u presudnom trenutku. Početnici često razmišljaju kako treba mnogo uložiti u reklamiranje proizvoda. I među mnogim stručnjacima postoje sporenja: da li reklama prodaje proizvod ili dobar proizvod rađa reklamu? U svakom slučaju, dobar glas se daleko čuje, a dobru usmenu reklamu ne može zameniti ni hiperbudžetska zastupljenost u medijima.
Kada konačno dođete do zelembaća ili papira nekih drugih boja koje život znače, poslednje što treba da uradite jeste da stanete. Planirajte ulaganja i investirajte pametno kroz akcije, fondove i dr. Ako ne poznajete tržište, obratite se stručnjacima koji će vas voditi kroz ovaj savršeni svet do, konačno, prvog, a zatim i svakog sledećeg miliona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.