Tajne u vezi

Foto: Barryrjonesjr/Pixabay.com

Svako ko je nekada bio u ozbiljnijoj emotivnoj vezi reći će vam sa sigurnošću da život udvoje podrazumeva određen stepen fleksibilnosti i sposobnosti prilagođavanja. Zbog onih koji se užasavaju kompromisa namerno izbegavamo upotrebu te reči. Život u zajednici pre svega podrazumeva jednu specifičnu vrstu spremnosti na dijalog. Ukoliko želite da imate haromoničnu vezu, to se neće dogoditi samo od sebe. Zbog toga je potrebno da pre svega dobro poznajete sebe, ali i osobu koju volite. To podrazumeva da jasno znate kakav koncept života želite vi, a kakav vaša voljena osoba. Ako su vam koncepti kompatibilni, problemi koji će se događati (jer problema uvek ima) lakše će se rešavati.

Da bi jedna veza mogla skladno da funkcioniše, potrebno je osloboditi se tajni. Naravno, ne odmah, ali posle nekog vremena koje vas vodi ka zajedničkom životu, to je neka vrsta logičnog sleda događaja. Ukoliko već umete da osluškujete uzajamne želje, nema razloga da čuvate neke stare tajne od osobe za koju ste sigurni da će vas razumeti. Onog trenutka kada ne budete zazirali od takve vrste otvaranja pred voljenom osobom, biće vam jasno da ste ostvarili ono što volimo da nazivamo apsolutnom harmonijom.

Iskrenost je nešto bez čega se ne može. Zbog toga je dobro da što više razgovarate kako biste se što pre oslobodili tajni. S druge strane, ima i onih koji su pristalice teze da neka tajna uvek mora da ostane sačuvana. Da li je razlog tome prevelika okrenutost prema samom sebi ili nedostatak radoznalosti i želje da se partner bolje upozna?

Činjenica je ipak da ako iskrenosti nije bilo na početku jedne veze, neće je biti ni kasnije. Zbog toga je važno o svemu rado razgovarati, bez zaziranja. Osluškujte jedno drugo i trudite se da razumete prioritete vama drage osobe. Ukoliko postanete osoba koja dobro čuje drugu stranu, na pravom ste putu da zaista ostvarite trajnu i izuzetno harmoničnu vezu.

Ostavite komentar