Dao otkaz, prodao kuću i putuje sa svojom mačkom (foto, video)

Jednostavan život sve je što jedan čovek i jedna mačka mogu da požele. A baš takav život vode Australijanac Ričard Ist i njegova ljubimica, mačka Vilou, otkako je Ričard napustio siguran posao i krenuo na put.

‘Na poslu nisam bio srećan. Radio sam 10 godina i trebala mi je promena. Nisam želeo da otputujem na drugi kraj sveta i onda da se vratim starom poslu. Tako sam se dosetio kamp-prikolice koja mi omogućuje da potpuno promenim stil života’, kazao je Ričard.

Prodao je svoju kuću u Tasmaniji i preselio se u kamp – prikolicu. Od juna prošle godine putuje Australijom. Jako je srećan što mačka i on većinu vremena provode na otvorenom.

‘To je fenomenalno! Stanemo bilo gde i ako se radi o sigurnom području, pustim Vilou sa uzice pa ona istražuje okolo, penje se po drveću ili odrema na nekoj steni ili krovu. Vilou zna da joj je prikolica dom, a ono što se stalno menja je dvorište’, kaže Ričard.

Ričard beleži svoje avanture na Instagramu, Fejsbuku i Jutjubu pod imenom VanCatMeow.

‘Na radim to zbog novca, već želim da ljudi uživaju u našim pustolovinama.’

Do kada će njihovo putovanje trajati, Ričard nema odgovor. Ali zna da se to neće dogoditi uskoro.

‘Prodao sam svoju kuću pa ne mogu tako jednostavno da se vratim. Ali o tome sad i ne razmišljam. Sigurno ću još putovati ove i naredne godine’, kaže Ričard.

https://www.youtube.com/watch?v=NT2HR_zfstQ

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.