najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Upoznajte London iz vazduha (video)

Grad sa najstarijom podzemnom železnicom na svetu, drugom crkvom po veličini, više od 11.000 restorana i kafića… Da, to je London, jedan od najvećih svetskih metropola.

U englesku prestonicu može se stići sa sve četiri strane sveta, tj. iz šest vazdušnih luka: Hitrou, Getvik, Stansted, Luton, Sautend i Siti, a do samog grada železnicom ili autobusom, koji voze na svakih nekoliko minuta.

Kao i svaki veliki grad, London je za početak najlakše upoznati ako sednete na neki od specijalizovanih crvenih buseva koji nude organizovano razgledavanje i prepustite se turističkim rutama da vam otkriju čari engleske prestonice.

Ono što London čini prepoznatljivim u čitavom svetu jesu njegov Parlament i najpoznatiji sat – Big Ben.

U gradu ćete se sresti i sa brojnim stadionima, poput “Vemblija”, “Emiratesa” i “Stemford Bridža”, ali i brojnim parkovima i vrtovima, počevši od Hajd Parka i Redžent’s Parka, pa do onih manje poznatih koji se najčešće zovu ‘key gardens’, jer su u vlasništvu stanovnika obližnjih zgrada koji plaćaju poseban porez na njih i jedino ih oni mogu otključati i uživati u njihovoj lepoti.

Pre nego što se odlučite da posetie London, pogledajte ove fascinantan video snimak snimljen u 4K rezoluciji dronom iz vazduha.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike