U trendu

Uživajte u mitskom rodnom mestu boginje Afrodite (foto)

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu i idealna polazna tačka za otkrivanje ostalih egzotičnih lokaliteta, pre svega grčkih ostrva, Egipta, Izraela i Libana. Zato ne čudi da baš iz Limasola godišnje zaplovi oko 800 mini-kruzera. Na Kipru su se savršeno izmešala obeležja Turske i Grčke i mnogo je prostora za miran odmor daleko od „svih i svega“. Ljudi su ljubazni, hrana raznovrsna i ukusna, vino vrhunsko. Ovo ostrvo – mitsko rodno mesto boginje Afrodite – oduševljava plažama, zabavom i hiljadugodišnjom tradicijom.

Foto: Peterg_1992/Pixabay.com
Foto: Peterg_1992/Pixabay.com

Noćni život je velika konkurencija mnogo poznatijoj i razvikanoj Ibici. Najbolja mesta za noćni provod pronaći ćete u mestu Aja Napa, koje je samo sat vremena udaljeno od Limasola. Zabava varira od čisto tradicionalne, koja uključuje narodnu muziku i plesove, kao i gastronomski začinjene zabave u tradicionalnim tavernama, pa sve do najmodernijih klubova, od kojih je velika većina svoje mesto pronašla u centru svih zbivanja – Limasolu, i glavnom gradu Nikoziji, gradovima Larnaka i Pafosu. Ako dolazite na Kipar isključivo radi zabave, najsigurniji lek protiv razočaranja biće izbor zone oko mesta Aja Napa, gde zabava nikada ne prestaje.

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Zaljubljenici u mediteransku kuhinju, istoriju i arheologiju ovde će imati šta da vide. Ako tome dodamo i zanimljiv podatak da je oko 17 odsto Kipra prekriveno zelenim površinama, gde raste više od 1.750 vrsta biljaka, od čega 127 endemskih, koje ne rastu ni na jednom drugom mestu u svetu, kao i bogatu riznicu ostataka vizantijske kulture, teško je reći da Kipar može nekoga da razočara. Smeštajni kapaciteti na ostrvu su raznovrsni, pa tako možete birati između smeštaja u brojnim hotelima visoke kategorije ili skromnijih seoskih vila u brdovitom zaleđu ostrva, za koje se može reći da predstavlja osnovu ostrvskog agroturizma.

Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar