U trendu

Haos na graničnim prelazima i naplatnim rampama

Turistička sezona u kombinaciji sa radovima na putu i danas je donela haos na graničnim prelazima i naplatnim rampama. Najgora situacija trenutno je na prelazu Preševo i naplatnoj rampi Stara Pazova, a zbog radova na pojedinim deonicama, pripremite se na sporiju vožnju već u Srbiji.

Na auto-putu u pravcu ka Nišu, prvi zastoji su već kod Jagodine. Povremeni zastoji od Jagodine do Ćuprije stvaraju se zbog radova na putu, a vozačima u AMSS se vozačima savetuje da prate signalizaciju.

Osim toga, putnici koji sa severa putuju ka južnim delovima zemlje, naići će na gužvu na naplatnoj stanici Stara Pazova, gde su, takođe zabaležena duža zadržavanja.

S druge strane, gotovo na svim graničnim prelazima su gužve.

Preševo – čeka se dva sata

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, najveća gužva je na Preševu, gde se na izlaz iz zemlje čeka dva sata.

Prema dužini zadržavanja sledi granica sa Hrvatskom, jer se na GP Batrovci na ulaz u Srbiju čeka oko 90 minuta.

Na Gradini, na izlaz iz Srbije se čeka oko 70 minuta, dok na Horgošu, i za ulaz i za izlaz iz zemlje, putnici će morati da izdvoje oko 70 minuta vremena.

Iako su prelazima Gostun i Špiljani čekanja trenutno oko 30 minuta, očekuje da će ona bitni znatno duža tokom dana.

Zbog zadržavanja na makedonskoj granici sa Grčkom, odnosno na prelazu Đevđelija, iz makedonskog Auto-moto saveza poručuju da su na Dojranu čekanja minimalna, te ukoliko je moguće, koristite ovaj granični prelaz, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.