U trendu

Kako najjeftinije rezervisati avionsku kartu?

Džek Šeldon iz Teksasa (29), osnivač servisa Jack’s Flight Club, otkrio je nekoliko načina za rezervisanje što jeftinijih avionskih letova. Muškarac koji je iz Velike Britanije doleteo do Belizea za samo 20 evra savetuje sledeće:

Izbegavajte direktne rezervacije

Iako je najlakše rezervirati avionske karte putem sajta aviokompanije, najjeftinije ponude zapravo nude brojne putničke agencije.

Izdvojte dosta vremena za pretragu

Većina ljudi zbog posla i obaveza ne stigne da provede mnogo vremena u razgledanju ponuda, što je velika greška. Najbolje ponude često nisu najočiglednije, tako da ćete za jeftinu kartu morati malo da više da se potrudite.

Vreme rezervacije karata je vrlo bitno

Nikada ne kupujte avionsku kartu u jeku sezone. Januar i februar su najbolji meseci kada planirate letovanje, dok je leto najbolje vreme za kupovinu karata za putovanje u vreme Božića.

Ignorišite mitove

U poslednjih nekoliko godina internetom se raširila glasina da aviokompanije prate vašu internet pretragu, i svaki naredni put kada pristupite njihovim sajtovima povećavaju cenu karata. Međutim, to je zabluda. Brisanje ‘kolačića’ neće pomoći, kao ni kupovina određenim danima ili u trenutku objavljivanja reda letenja. Mit je i da je kupovina u poslednjem trenutku uvek najpaprenija – primera radi, aviokompanija Tompson nedavno je imala ‘last-minute’ ponudu za povratnu kartu od Velike Britanije do Dominikanske Republike za 310 evra.

Neka vam prsti budu što brži

Ukoliko dođe do greške na nekom sajtu, ili naletite na neku specijalnu ponudu, ne oklevajte mnogo jer takve prilike traju od nekoliko sati do nekoliko dana. Takođe se ne ustručavajte od rezervacije kada primetite grešku na nekom od sajtova jer su aviokompanije svakako dužne da vam refundiraju uplaćeni novac u slučaju nepriznavanja kupljene karte, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar