Najbolja mesta za ekstremne ski-sportove

Ovde vam predlažemo najbolja mesta na kojima možete da se oprobate u malo ekstremnijem skijanju. Bela dolina u Šamoniju ima najopasnije i najekstremnije staze u Evropi, a do nekih vrhova stiže se helikopterom. Odmor definitivno treba dobro iskoristiti, a da preko zime ne biste skupljali masne naslage, iskoristite slobodne dane za uvežbavanje skijaških tehnika. Međutim, ako ste već usavršili tehniku, predlažemo vam najbolja mesta da se oprobate u malo ekstremnijem zimskom sportu.

Foto: Scros/Pixabay.com
Foto: Scros/Pixabay.com

Interlaken (Švajcarska)

Ovaj ski-centar je po mnogo čemu jedinstven, prvenstveno po preko 200 kilometara staza s kojih se pruža veličanstven pogled na panoramu. Imate mogućnost da se oprobate na stazama za početnike, ali ima dosta staza i za one koji uživaju u ekstremnoj vožnji.

Kaprun (Austrija)

Ovo skijalište će vas razmaziti. Preko 60 raznoraznih staza pružaju vrhunsko uzbuđenje. One su podeljene u tri kategorije, plava za početnike, crvena za malo aktivnije i crna za ultimativno uzbuđenje. Postoji mogućnost ekstremnog skijanja na vrhovima na koje slećete helikopterom.

Šamoni (Francuska)

U podnožju Monblana, na samom ulazu u čuveni tunel koji vodi do Italije, nalazi se čuveno skijaško naselje Šamoni, mesto na kojem su održane prve Zimske olimpijske igre. Iako staze i vremenski uslovi više odgovaraju ekstremnim skijašima, ni početnici neće biti nezadovoljni.

Garmiš-Partenkirhen (Nemačka)

Na skoro najjužnijoj tački bavarske pokrajine, na samoj granici s Austrijom, nalazi se najviši vrh Nemačke, Cugšpice, koji se podiže do skoro 3.000 metara. Mnogi kažu da je raj za bordere i skijaše, s preko 100 kilometara staza.

Savin kuk (Crna Gora)

Uz Međed, ovo je posetiocima Durmitora najpoznatiji vrh. Staza koja vodi do samog vrha napravljena je još početkom dvadesetog veka. Na visini od 2.313 metara na Savinom kuku nalaze se najbolje i najuzbudljivije ski-staze u ovom delu Balkana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.