U trendu

Oasis of the Seas – najveći kruzer na svetu (1)

Već pri samom ukrcavanju na brod za krstarenje Oasis of the Seas na terminalu posebno izgrađenom baš za njega u mestu Fort Lauderdale (pored Majamija), vidljiva je savršena organizacija – 5.000 putnika, a nigde redova. Pri ukrcavanju dobijate karticu na kojoj su upisani vaši podaci, broj sobe, broj stola za večeru u glavnom restoranu, broj pregrade s fotografijama, broj kol centra u slučaju opasnosti, a to je ujedno i ključ od sobe i interna kreditna kartica kojom plaćate sve vanpansionske usluge. Međutim, opasnosti od gubitka nema, jer svako kome je pokažete ima i vašu fotografiju, pa nema zloupotrebe.
Ako mislite da su kabine male, veoma ćete se iznenaditi. Svaka kabina ima prostor za spavanje, garnituru za sedenje, radni sto (ili toaletni), dovoljno ormara, pregrada i ladica, kupatilo sa tuš kabinom, LCD sa svim brodskim informacijama, internetom i televizijskim programima, a skoro sve imaju balkone (osim ako niste tražili onu unutrašnju, kojih ima malo) s pogledom na Central park (Central park), šetalište (Boardwalk) ili okean. Za one koji žele drugačiji smeštaj tu su i loftovi na najvišem spratu broda s velikim terasama, privatnim đakuzijima, poslugom i dodatnim sadržajima.
Fascinantan je podatak da je na brodu zajedno s ketering službama 108 ugostiteljskih prostora (restorana, barova, noćnih klubova, poslastičarnica, restorana brze hrane), a svakako treba izdvojiti poznate brendove, kao što je Johnny Rockets, Seafood Shack, kao i najlepši 150 Central park restoran, najluksuzniji na brodu. Tu su i japanski i italijanski restoran, Vitality bar (za one koji paze na liniju), cup cake i donuts poslastičarnice, candy shop, prodavnica sladoleda, Tide bar, koji se diže kao lift između spratova, vintage vinski bar, champagne bar, nekoliko restorana u kojima se gosti sami služe, pica i sendvič bar, teško je sve i nabrojati. Neverovatan je osećaj kada za večerom sedite u otmenom glavnom restoranu koji se proteže kroz tri sprata s otvorenim prostorom u sredini nad kojim dominira veliki kristalni luster, zajedno sa 2.500 ljudi, a da pri tom uopšte ne primećujete gužvu. Na svaka tri stola dolazi jedan glavni i jedan pomoćni konobar, a hrana na vaš sto dolazi ukusno dekorisana i topla.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.