U trendu

Organizujte sebi odmor u rodnom mestu

Za ovo leto plan vam je bio malo odmaranja, pa malo ludovanja na nekom lepom i egzotičnom mestu. Međutim, egzotika je toliko skupa da vam čak ni rate ne bi pomogle. Zato snižavate kriterijum. Ne moraju to da budu ni Egipat, ni Tunis, ni Turska, dobra je i Budva, ali i tamo je gužva a i sve je u evrima. Ništa, pomislite, onda Zlatibor, Kopaonik, Tara. Cene nisu u evrima, istina, ali vanpansionska potrošnja je kao u Akapulku, a gužva kao da je sve džabe. Možda banje? Lepe su i lekovite. Lečenje je potrebno vašem novčaniku, a ne vama – vama treba akcija. Ostadoše rođaci na selu: svež vazduh, zdrava hrana i voda, a ima i akcije. Skupljaju se šljive, beru maline, kosi. Ipak, to nije akcija koju ste priželjkivali. Pored toga, pre ili kasnije, eto vaših rođaka u uzvratnu posetu, i to baš u trenutku kada od obaveza ne znate šta ćete. Opet ste na početku. Kuda?

Foto: Ana_J/Pixabay.com
Foto: Ana_J/Pixabay.com

Postoji jedno zanimljivo i pristupačno mesto do kojeg ne morate da plaćate prevoz, a smeštaj vam je rezervisan čitave godine. To je vaš grad. Na to kažete: „Ma, ko se još dobro proveo sedeći kod kuće?“ Ko kaže da ostanak kod kuće podrazumeva sedenje? Dozvoljena je svaka aktivnost, sem krečenja i sređivanja stana! Evo kako to izgleda.

Kada stignete u neko inostrano letovalište, rastrčite se na sve strane da što više vidite, okusite i saznate. Međutim, koliko znate o sopstvenom gradu? Jutarnju kafu popijte u nekom od kafića pored kojih godinama žurite, zavideći onima koji uživaju u prvom suncu. Pročitajte novine u miru. Onda sledi akcija: šetnja po buticima, antikvarnicama, knjižarama, šta već volite. Kada se umorite, ručajte u restoranu za kojim se uvek čeznuli, ne stižući da svratite. Sada je prilika. Možete probati i zajednički ručak na pikniku na obližnjem izletištu, gde možete šetati livadama i uživati u šumarcima, poljskom cveću i cvrkutu ptica.

Ako je reka blizu, a voda je za kupanje, brčkajte se, a ako nije, prijaće i vožnja čamcem. Ručak ili večera na nekom splavu uz rečne ili morske plodove pravo je uživanje. Brdo nadomak grada može biti vaš sledeći cilj. Panorama vašeg grada viđenog iz ptičje perspektive zadiviće vas i nadahnuti, otvoriti i nove duhovne vidike.

Organizujte muzičko-gastronomsko internet putovanje po egzotičnim krajevima sveta. Pronađite na Internetu vama omiljene destinacije, uživite se kao da ste tamo, a čitav doživljaj obogatite muzikom iz svih krajeva sveta, od Perua do Polinezije, i sve začinite nekim specijalitetom iz tih krajeva. Da li će to biti paelja ili gaspačo, tahićanski koktel sa ananasom – vaš je izbor. Za prijatelje pripremite letnju žurku. Zar ne kukate stalno kako se nedovoljno viđate? Evo prilike. Možete se opredeliti i za izlaske u klubove do ranih jutarnjih časova. Što da ne, ionako ne morate ujutru rano da ustajete. Častite sebe relaksacionom masažom, ili nekim drugim kozmetičkim tretmanom, možda čak nekim kursom trbušnog ili latino plesa.

Kada vas, opuštene i zadovoljne, pune utisaka, budu pitali gde ste bili kad ste se tako osvežili, moći ćete da se zagonetno nasmešite, pokažete im slike sa svog neobičnog odmora i date recept koji možete primeniti još koji put. Uživanje je zagarantovano i provereno, verujte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar