U trendu

Zimovanje – predlozi (2)

Austrija nudi mnogo skijališta i ski centara, za svakoga ponešto. Ako s vama na zimovanje idu i deca, sve što vam treba naći ćete u mestima Bad Klankirhajm (Bad Kleinkirchheim), Malnic (Mallnitz), Flatah (Flattach), Nasfeld (Nassfeld). Zahtevni skijaši doći će na svoje u skijalištima Malnic i Flatah. Dobrom velnes ponudom ističu se Bad Hofgastštajn (Bad Hofgaststein) i Bad Klajnkirhajm, kao i Cel am Se (Zell am See), čija je ponuda prilagođena starijim osobama. Obertauern (Obertauern), Bad Gastajn (Bad Gastein) i Kicbil (Kitzbuhel) čest su izbor ljudi malo dubljeg džepa; tu zaista imate gde da potrošite novac. Mladi željni burnog noćnog života zadovoljiće se u St. Anton-u, Soldenu (Solden), Malnicu, Flatahu, Nasfeldu, Hinterglemu i Bad Hofgastštajnu. Ukoliko ste na zimovanje došli pre svega radi skijanja i ostalih zimskih sportova, oduševiće vas izuzetna ponuda koju nudi Išgl (Ischgl).
Ljubitelji dobre hrane i pića neće proći loše ni u Francuskoj. Francuski barovi, engleski pabovi, čajdžinice, restorani s lokalnom i internacionalnom kuhinjom dovoljan su razlog za posetu zimskim centrima i skijalištima u ovoj zemlji. Skijaši početnici i oni napredniji moći će da biraju, ponuda staza je vrlo zadovoljavajuća, iskusni kažu, među najboljima. Agencije preporučuju Val Toren, poznat po dobrom odnosu kvaliteta i cena, kao i zanimljivoj ponudi skijaških i drugih sadržaja. Najpoželjniju destinaciju za mnoge predstavlja Val d’Izer, kojem je jedina mana to što je prilično daleko.
Za Švajcarsku važi ona stara narodna izreka: "Koliko para, toliko i muzike"; u njoj ta poslovica zaista ima bukvalno značenje. Nešto skuplji aranžmani osiguravaju i kvalitetniju ponudu, od smeštaja, hrane i staza. Proslavljeni Sent Moric i Cermat omiljena su mesta svetskog džet-seta, pa ako raspolažete većim budžetom i spremni ste za lov na fotografije slavnih ličnosti u skafanderu i skijaškoj opremi, to je prava destinacija za vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.