U trendu

Konačno: Apple predstavio iPhone 8, ali i potpuno novi iPhone X (foto)

Američka kompanija Apple danas je predstavila nove modele iPhonea – iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

U prepunom Teatru „Steve Jobs“ koji se nalazi u sklopu Apple-ovog sedišta u kalifornijskom Kupertinu, predstavljena su tri nova uređaja koja će nakon 10 godina postojanja upotpuniti liniju najpopularnijeg smartphonea na svetu.

„Promenili smo način na koji ljudi komuniciraju. Donosili smo inovaciju za inovacijom i sada imamo veliku vest“, poručio je između ostalog direktor Tim Kuk pre nego što su na velikom ekranu zasjali novi modeli iPhonea – iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Silver, Space Gray i Gold boje su predstavnice novih uređaja koji će imati staklo napred i nazad. Staklo će biti najčvršće i najotpornije do sada. Apple tvrdi da će stereo zvučnici iPhonea 8 biti 25 posto glasniji. Pokretaće ih chipset imena A11 Bionic, najmoćniji procesor u iPhoneu do sada. Biće 20 posto brži od procesora A10, a GPU će biti 30 posto brži od poslednje verzije u iPhoneu 7.

Apple je posebno ponosan na nove kamere u iPhoneima 8. Plus ima dvostruki objektiv od 12 megapiskela otvora blende f1.8 na običnoj i f2.8 na telephoto kameri. Manja vezija telefona imaće zadnju kameru od takođe 12 megapiksela koji će primati više svetla nego iPhone 7 i biće efikasiji u potrošnji energije.

Oba modela imaju optički stabilizator i unapređen hardver i softvver za snimanje videa. Korisnik će moći da snima usporene kadrove na 1080p/240fps, a obični snimci u kvalitetu idu čak i do 4K rezolucije kroz 60 fps-a. Ono što je možda najzanimljivije jeste što je Apple konačno odlučio da uključi bežično punjenje u svoje nove uređaje. Takođe tu je i poboljšana veza sa bežičnim slušalicama.

Cena za iPhone 8 će se kretati od 699 dolara, dok će se Plus kretati od 799 dolara.

Prodaja počinje 22. septembra, prenosi Klix.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike