Ubija sve signale: Da li je ovo prvi pronađeni NLO objekat na svetu? (video)

Pre tačno 6 godina, na dnu Baltičkog mora pronađen je misteriozni objekat debljine oko 4 metra i prečnika 60 metara.

Stajao je na nekon stubu visine 8 metara i na dubini od oko 100 metara. Tim ronilaca i istraživača „Ocean X Team“ iz Švedske došao je do Baltičkog mora kako bi iz svih uglova ispitao sadržaj objekta.

Stefan Hogborn, jedan od ronilaca izjavio je nakon izranjanja na površinu da ništa slično nije video tokom 20-godišnje karijere i 6.000 ronjenja.

„Ne mogu da objasnim šta smo videli. Došli smo po odgovore, a sada imamo daleko više pitanja. Čuli smo svašta – od toga da se radi o objektu namenjenom snimanju SF filmova Džordža Lukasa do toga da je to ulaz u pakao ili neki paralelni svet“, rekao je Hogborn.

Stručnjaci kažu da bi to mogli da budu ostaci nekog meteorita ili ratnog broda, dok ufolozi naravno veruju da je u pitanju uništeni leteći tanjir.

I dok skeptici tvrde da je „Ocean X Team“ sve ovo napravio 2011. godine kako bi sebi prikupio dovoljno novca od sponzora za buduće projekte, izraelski geolog Stiv Vajner rekao je da materija sadrži limonit i getit, minerale koje priroda ne može sama da reprodukuje.

Njegovu tvrdnju potkrepio je i Hogborn koji je rekao da je svim roniocima, uključujući i njega, sva oprema prestala da radi kada su prišli anomaliji na 200 metara, piše Kurir.

Denis Asberg, član tima ronilaca istakao je kako je lično ubeđen da je ovaj objekat nešto jako važno i jedinstveno za planetu.

„Možda je meteorit ili asteroid ili vulkan ili baza broda iz Hladnog rata koji je proizveden i postavljen tamo. A možda je i NLO. Nešto mora biti“, rekao je Asberg.

Profesor geologije Volker Bruhert sugeriše da je Baltička anomalija najverovatnije depozit glečera, prenosi Ancient-code.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike