najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

One previše analiziraju

Mnogim dečacima se desilo da se upitaju zašto su devojke toliko sklone tome da u beskraj analiziraju svaki njihov postupak i traže neko zamišljeno skriveno značenje. Odgovor je: pokušavaju da bolje razumeju.
Devojke su često sklone da pričaju o svojim osećanjima, mnogo više nego momci. O tome šta osećaju, zašto ovo, zašto ono, neretko će pričati sa prijateljicama i razmenjivati iskustva. Momci, s druge strane, najčešće nisu posebno skloni takvim razgovorima, njima je prirodnije da osećanja na neki način pokažu nego da pričaju o njima, samo što nije redak slučaj da je dečak nespretan u pokazivanju emocija, pa devojka pokušava da razume o čemu se tu zaista radi.
U tom pokušaju razumevanja često će pričati s drugaricama, detaljno im prepričavajući određeni postupak nekog momka, i pitati ih za mišljenje. Nekad će neka drugarica imati dobar odgovor, ali neretko će sve to biti nagađanje, koje onda vodi u nova razmišljanja i nove pokušaje analize. To ume da deluje i smešno, posmatrano sa strane, kada devojka pokušava da učita nekakvo skriveno značenje u nešto što je bila obična ljubaznost, ili kada se u beskraj premišlja da li je stvarno sve u redu onda kad je momak rekao da je u redu (nekad jeste, ali nekad i nije, devojke će često reći da je nešto u redu iako ne osećaju tako jer se plaše da budu iskrene, a nekad će tako postupiti i momci), ali je u suštini korisno, jer devojke tako uče da bolje razumeju ljude oko sebe.
Previše komplikuju? Nekad da, sigurno – ali, uzmite u obzir sledeće: ako devojka često analizira vaše postupke i traži neko dodatno značenje u njima, to ne znači samo da je nesigurna da li vas dobro razume, već i da je bar na neki način zainteresovana za vas. Da nije zainteresovana, savršeno je ne bi bilo briga zašto ste se poneli na određeni način i šta neki vaš gest zapravo znači.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Naročito ako ste pretrpane, gotovo zatrpane, pa zahtijevaju da ih malo razgrnete i ukažete se u svoj svojoj veličini, tim zapravo šta gestovima koji mogu da znače sve samo ne samo običnu ljubaznost „na gomili“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike