U trendu

Uklonite sami ogrebotine na prozorskom staklu: Potrebna vam je samo jedna stvar koju svi imaju u domu

Prozori su važan deo vašeg doma. Pomažu da se poboljša ventilacija prostorije, dopuštaju prirodnom svetlu i vazduhu da uđu u vaše mesto boravka i služe kao vaš lični portal u spoljni svet, piše House Digest.

Međutim, s vremenom mogu početi da dobijaju nesavršenosti poput malih ogrebotina koje ruže površinu prozora i utiču na prozirnost stakla. Ove površinske ogrebotine mogu biti „rukotvorine“ vaših kućnih ljubimaca, dece, majke prirode i sl.

Dakle, ako sledeći put kad čistite prozore primetite sitne ogrebotine na staklu, popravite ih pre nego što se prodube i izazovu nepopravljivu štetu. Srećom, tajna za popravljanje tako malih ogrebotina na vašim prozorima već se nalazi u vašem kupatilu: pasta za zube.

Čišćenje pastom za zube ne oduzima mnogo vremena i učiniće čuda na malim ogrebotinama na vašim prozorima. Ali, upamtite – delotvorna je samo na manjim ogrebotinama. Iako će vaša tuba paste za zube učiniti da one manje magično nestanu, neće imati previše uticaja na velike ogrebotine.

Pasta za zube sa sodom bikarbonom

Pre nego počnete, očistite prozor sredstvom za čišćenje stakla i obrišite ga čistom krpom. Kada je gotovo, ostavite da se suši na vazduhu nekoliko minuta.

Sada prikupite potrepštine koje će vam biti potrebne da popravite male ogrebotine na vašem prozoru: tubu paste za zube bez gela i pigmenta (po mogućnosti one sa sodom bikarbonom) kako biste iskoristili njena neabrazivna svojstva i čistu krpu od mikrovlakana.

Stavite malo paste za zube na krpu i trljajte je o staklo malim, kružnim pokretima. Iako morate malo pritisnuti kako biste uklonili ogrebotinu, pazite da ne pritisnete previše. Nastavite tako da trljate od 30 sekundi do jednog minuta.

Nakon toga, vlažnom krpom obrišite ostatke paste za zube, a zatim površinu stakla pređite suvom krpom. Na kraju proverite da li je mala ogrebotina na prozoru još vidljiva. Ako jeste, ponavljajte postupak dok ne nestane. A u slučaju da ovaj trik s pastom za zube nije efikasan na vašim prozorima, kontaktirajte profesionalce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar