U trendu

Muškarci, nije svaka brada seksi, ovakva se ženama najviše sviđa!

Dame vole muškarce s dlakama na licu, a prema studiji ispada da su muškarci s određenim tipom brade seksepilniji od drugih.

Evo kakva je muška brada ženama najseksepilnija

Dlake na licu lako mogu uticati na percepciju muškaraca kod žena – bez obzira jesu li obrijani ili imaju brkove i bradu. Žene vole dlake na licu muškarca, prema istraživanju. Ali, postoji određeni stil brade koju žene najviše vole.

Dame će često samo na temelju muških dlaka na licu znati žele li da izlaze s njima ili ne. Međutim, ne radi se o bilo kakvim dlačicama – reč je ipak o zdravoj dozi istih.

Glatko obrijan muškarac je ugodan na dodir, ali može izgledati previše dečački za neke dame, dok nekima puna brada može biti previše agresivna.

Ali uredna, nekoliko dana stara brada?

To im je seksi. To je poput muževne verzije ‘šik bez napora’. Ona prezentuje zrelost, muževnost i tajanstvenost, kao na primer – Ryan Gosling.

Nauka je rekla svoje i ispada da su muškarci s određenim tipom brade seksepilniji.

Studija je 2020. dokazala ovu tvrdnju kada je 351 ženi i 177 heteroseksualnih muškaraca pokazala fotografije deset muškaraca u različitim fazama rasta dlaka na licu: glatko obrijani, kraća brada, duža brada i potpuno bradati. Zamolili su aktere da ocene svako lice po privlačnosti, muškosti, zdravlju i sposobnosti roditeljstva. Žene su kao najatraktivnije ocijenile bradu za koju je potrebno oko 10 dana.

Istraživači studije predvideli su da bi žene bradata lica mogle smatrati privlačnijim od glatko obrijanih lica. Kako se pokazalo, poznato je da ženske preferencije muževnih osobina postaju jače tokom plodnijeg razdoblja menstrualnog ciklusa kada se mogu ostvariti prednosti parenja s muževnijim partnerom.

Međutim, pokazalo se da su glatko obrijani muškarci kao i oni s punom bradom smatrani jednako zdravim i privlačnima.

I na kraju, najmanje privlačan?

I muškarci i žene su se složili da je to brada kojoj je potrebno oko 5 dana nebrijanja, prenosi YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)