Pamela Anderson skoro izazvala tuču u parlamentu

Slavna glumica i fotomodel Pamela Anderson izazvala je pravu pometnju, a zamalo i tuču u francuskom parlamentu, kada su novinari nagrnuli na njenu konferenciju posvećenu nastojanju da se zabrani tovljenje gusaka.

Fotografi i kamermani zamalo su se potukli u guranju za bolja mesta u dvorani. Oko 25 ih je ostalo ispred vrata, jer unutra nije bilo dovoljno mesta.

Pamelu Anderson obožavaoci pamte po ulozi u seriji “Čuvari plaže”, naslovnim stranama “Plejboja”, kućnoj pornografiji, ali i dugogodišnjem angažmanu u organizaciji za zaštitu prava životinja PETA.

Zato su je Brižit Bardo i zastupnica stranke Evropa Ekologija Zeleni (EELV) Lorens Abiel pozvali da im pomogne u usvajanju zakona protiv tovljenja gusaka.

– Kao Kanađanka stidim se zbog brutalnog ubijanja mladunaca i zato imam empatiju za mnoge Francuze koji osećaju stid i tugu zbog patnje tih gusaka – rekla je Anderson.

Od guščje jetre proizvodi se pašteta koja za Francuze predstavlja nacionalno blago. I patke i guske u Francuskoj se uzgajaju pre svega zbog jetre.

U Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj i Poljskoj zakonom protiv okrutnosti nad životinjama zabranjeno je toviti guske, a u Francuskoj ne samo da je dopušteno, već je i zaštićeno na najvišem političkom nivou.

Ostavite komentar