U trendu

Potresna ispovest jedne od najuspešnijih manekenki: Imala sam sve, a razmišljala sam o samoubistvu

Jedna od najuspešnijih manekenki, koja je godinama bila najplaćeniji model na svetu prema magazinu Forbes, otkrila je da je njen život u prošlosti bio u potpunom rasulu iako je sve izgledalo idealno.

Brazilka Žizel Bundšen krenula je s osvajanjem modnog sveta početkom 2000-tih, ali paralelno s uspehom počeli su i problemi. Nakon što je doživela poprilično stresan let malim avionom 2003. godine, manekenka je proživela svoj prvi napad panike, a zatim je usledio veliki strah od zatvorenih prostora.

– Ostvarila sam odličnu karijeru, bila sam vrlo bliska sa svojom porodicom i uvek sam se smatrala pozitivnom osobom pa mi je sve to teško padalo. Nisam razumela zašto se osećam tako. Smatrala sam da nemam pravo da se osećam loše, ali bila sam nemoćna. Svet ti postaje sve manji i manji i ne možeš disati, što je najgori osećaj koji sam doživela – ispričala je Žizel za časopis People. Napadi panike su se nastavili, zbog čega se 38-godišnja manekenka našla u vrlo mračnom razdoblju.

– Razmišljala sam da bi se, ako skočim s krova, sve završilo i nikad više ne bih morala da brinem o tom osećaju kao da mi se svet sve više i više smanjuje – objasnila je manekenka, koja je u svojim memoarima „Lessons“ opisala noć u kojoj je razmišljala o samoubistvu.

– Osećala sam da će me sve u životu ubiti. Prvo su to bili avioni, posle toga liftovi, tuneli, hoteli, studio pa i automobili. Na kraju je to bio moj stan. Sve je postalo poput kaveza, osećala sam se kao zatočena životinja, nisam mogla normalno da dišem. Nisam videla izlaz i nisam želela da se još jedan dan osećam tako. Tada mi je kroz glavu prošla ideja da bi sve bilo lakše kad bih jednostavno skočila. Sve bi završilo. Ali danas kada se setim te 23-godišnje devojke, želim da zaplačem. Želim joj reći da će sve biti u redu, da je tek počela da živi svoj život. Ali tada se kao jedini odgovor nametao skok.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Ipak, nakon konsultacije s doktorima, Bundšen je odlučila da promeni svoj život iz korena.

– Pušila sam, pila flašu vina i tri kafe dnevno, a svega sam se odrekla u istom danu. Pomislila sam da se svega toga moram rešiti ako je bilo šta od toga uzrok boli koje osećam – priznala je manekenka, koja je nakon prekida veze s Leonardom Di Kaprijem 2005. godine, sreću pronašla sa Tomom Brejdijem. Par se venčao 2009., a danas su ponosni roditelji osmogodišnjeg Bendžamina i petogodišnje Vivijan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.