U trendu

Hilton lansira novi hotelski brend za Å¡tedljive turiste

Američki hotelski lanac Hilton najavio je lansiranje novog hotelskog brenda, koji će se fokusirati na štedljivije turiste, spremne da plate od 75 do 90 dolara za noćenje.

Novi Hiltonov brend, pod nazivom „Tru“, trebalo bi da bude konkurent lancima kao Å¡to su „Komfort in“, „Ferfild in“ i „La kinta“, prenosi agencija AP.

Iz kompanije Hilton, u čijem je vlasniÅ¡tvu preko 4.500 hotela Å¡irom sveta, poručuju da 40 odsto traÅŸnje za hotelskim sobama dolazi upravo iz ovog cenovnog segmenta, kao i da mnogi niskotarifni hoteli nude „nedosledne proizvode i uslugu“, Å¡to će Hiltonu omogućiti da izgradi poverenje među mlađim turistima, čija je potroÅ¡nja ograničena.

Iako Hiltonovi luksuzni hoteli beleÅŸe najviÅ¡u stopu popunjenosti, taj rast je u protekloj godini usporio. Istovremeno, niskotarifni hoteli su registrovali dvoprocentni rast popunjenosti i Å¡estoprocentno povećanje prihoda po raspoloÅŸivoj sobi, navodi agencija AP.

Najnoviji hoteli Hiltona će imati 98 soba, a kako poručuju iz kompanije, sobe će biti drugačije.

Kako navodi AP, u sobi ne treba očekivati ormar, pošto će umesto njega postojati otvoren prostor sa vešalicama i kukama na zidu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.