U trendu

Odnosi sa Srbijom na novom kursu

Nakon posete Srbiji, albanski premijer Edi Rama je istakao da je vlada Albanije čvrsta u stavu da treba da se okrenemo jedini drugima i prevaziđemo prepreke iz prošlosti, prenosi ATA.

Albanska agencija navodi da je Rama u saopštenju, koje je objavio na društvenim mrežama, podvukao da Albanija ne može da stoji u mestu, već treba da se oslobodi prošlosti.

„Opcija za nas je ili da se držimo podalje od Srba, okrećući leđa jedni drugima i svako za sebe se suočimo sa teškoćama malih tržišta, ili da se okrenemo jedini prema drugima iz interesa da ojačamo naše privrede, a da se problemima bavimo u miru“, naveo je Rama.

Premijer Albanije je napisao da „novi put, onaj koji obuhvata pristup licem u lice, predstavlja rizik po karijeru onih koji patriotizam vide kao profesiju, ali je to ipak jedini put koji vodi ka evropskoj budućnosti u miru i prosperitetu“.

„Mi Albanci ne možemo da izgrađujemo našu budućnost bez prevazilaženja prepreka iz prošlosti. Budućnost je u nasim rukama i zbog toga ne bi trebalo da vezujemo sebi noge konopcem prošlosti“, naveo je Rama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.