U trendu

Most na Adi, Palata Albanija i Pobednik u bojama Francuske

Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras će, na predlog premijera Aleksandra Vučića, biti osvetljeni u bojama zastave Francuske, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da na taj način Beograd i Srbija simbolično izražavaju solidarnost sa bratskom Francuskom koja se nalazi na udaru terorista.

Osim Mosta na Adi, Palate Albanija i Pobednika na Kalemegdanu, koji će biti osvetljeni u bojama Francuske, dodao je Vesić, svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju javnu rasvetu večeras će biti osvetljeni plavom rasvetom.

„Pozivam Beograđane koji to žele, da u ovim teškim trenucima za Francusku i ujedinjenu Evropu, kada su ugrožene sve naše civilizacijske vrednosti, izraze solidarnost paljenjem sveća ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, na kome piše ‘Volimo Francusku, kao što je ona volela nas’”, rekao je Vesić.

U šest napada koliko ih je protekle noći izvedeno u Parizu, u 10. i 11. arondismanu, ubijeno je 153 ljudi, a ranjeno ih je oko 180, od kojih se 99 nalazi u kritičnom stanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.